Държавният глава посети за първи път Херсонска област. На среща

...
Държавният глава посети за първи път Херсонска област. На среща
Коментари Харесай

Визитата на Путин в зоната на СВО: Няма да има украинска офанзива скоро, вместо това Русия ще удари

Държавният глава посети за първи път Херсонска област. На среща в щаба на Днепърската група войски той разиска с офицери обстановката в направленията на Херсон и Запорожие. Руският президент изслуша отчетите на командващия ВДВ генерал-полковник Михаил Теплински, командващия Днепърските войски генерал-полковник Олег Макаревич и други военни ръководители.

А в щаба на Националната армия „ Восток “ Владимир Путин получи отчет от генерал-полковник Александър Лапин. Върховният главнокомандващ също поздрави военнослужещите с празника Великден и подари копия на известни икони, оповестява уеб сайтът на президентската администрация.

По-точно, копията са направени на икона, принадлежаща на „ един от най-успешните министри на защитата на Руската империя “, или по-точно подаръкът от президента е така наречен лагерен „ складник “.

Според военния наблюдаващ, полковник в оставка Виктор Литовкин, когато се прави оценка визитата на съветския президент, би трябвало да се има поради, че в Киев и Вашингтон непрекъснато приказват за „ контранастъпление “:

- Те се готвят да атакуван нас, не ние. Затова президентът първо отиде да види по какъв начин сме подготвени да отблъснем тяхната разгласена атака.

Смятам, че Владимир Путин се интересуваше на първо място от готовността да отговорим на вероятен противников удар и да разбере на място какво още е належащо, с цел да го отблъснем сполучливо и сами да преминем в нахлуване.

По логиката на военните дейности е значим по-нататъшният ни прогрес. Трябва да отидем по-нататък оттатък Днепър, да освободим Николаевска и Одеска области.

Първо, президентът неведнъж е казвал, че би трябвало да подсигуряваме сигурността на освободените земи, а това може да стане единствено посредством изместване на реактивните системи за залпов изстрел на Въоръжените сили на Украйна от нашите граници с най-малко триста километра - това е най-дългата отдалеченост, на която " Хаймарс " могат да стрелят. А това значи Николаев и Одеса на юг, а на север от зоната за специфична интервенция - Харков.

Второ, президентът се интересуваше от възобновяване на естествената работа на тиловите региони. В края на краищата, с изключение на военните, щабът на групата войски Днепър, той посети и щаба на Росгвардия на групата Восток. А те, като се изключи че водят бойни дейности, би трябвало да обезпечат ред и дисциплинираност в тила.

Те се борят с тези бандеровци, които са минали в конспиративност, може би са изоставили другите си саботажни терористични кафези.

Браво на Владимир Владимирович, че се интересува от положението на нещата на място, това е доста почтено за президента и висшия главнокомандващ, който не се свени от нищо и не седи единствено в Кремъл.

Освен това в този момент на Запад на всеки ъгъл се приказва за нуждата от убийството му. Наскоро в Германия имаше такова изявление на някакъв глупак, че единственият метод да спечелиш е като " елиминираш Путин ".

" СП ": Този глупак, американският политолог Фред Каплан, който беше интервюиран от немското издание на Die Welt. Статията му съдържа транспарантен апел за физическото очистване на президента на Русия.

- Нашият президент не се опасява от това, той лети с елементарен хеликоптер. Разбирам, че никой не е показал кой тъкмо лети с този хеликоптер. Но все пак свидетелства за неговата гражданска храброст. Той лети начело, интересува се какво се случва.

" СП ": Такъв е Владимир Владимирович по характер. Той принадлежи към хората, които не могат да седят на едно място, стартира с полет с военен аероплан, по-късно придружи сибирските жерави на делтапланер, по-късно с батискаф се потопи на дъното на езерото Байкал. Може да се каже, че в противен случай, той не обича да седи в Кремъл.

- Той съумява да организира срещи в Кремъл, само че в този момент работи най-вече отдалечено, през интернет, във видеоконферентен режим, защото технологията разрешава. Но той не се свени да отиде при хората, като е научил от хората по какъв начин се усещат, което е доста значимо. Военните също са народ.

" СП ": Посещението му в Херсонска област не е ли похищение на вниманието, тъй че нашите съперници, нащрек, да изпратят там подкрепления и надлежно в следствие запасите им да не попаднат в Артьомовск?

- Всичко се употребява за решение на бойни задачи. Но не знаем по какъв начин украинската страна ще реагира на визитата на нашия президент. Може би те ще бъдат възмутени.

" СП ": Техните медии пишат разнообразни неща, някои - че всичко това, споделят те, " е съветска агитация, която убеждава, че съветският деспот Владимир Путин сякаш е посетил щаба на групата войски Днепър в посока Херсон. " В смисъл, че в действителност може да не е посещавал града, а че всичко е нагласено. Други пишат, че съгласно тях Путин в действителност е прекарал няколко часа във „ краткотрайно окупираните територии “. Но това е просто агитация от другата страна и е мъчно да се каже какво ще напише техният общоприет щаб в заповедите си...

- Не мисля, че техните генерали ще стартират да трансферират войски от Артьомовск в Херсон и назад. В Бахмут ни остават два блока за освобождение. Не остава доста време там да пускат бандеровска музика. След това ще стартираме офанзивата към Краматорск. Националистите в този момент имат други задания, да запазят Угледар.

СП “: Но откакто научи за визитата на Путин в Херсон, командването на въоръжените сили на Украйна може да изпрати там нови мобилизирани, които надлежно няма да стигнат нито до Артемовск, нито до Угледар.

- Врагът така и така към този момент се опита да форсира Днепър, резервоара Каховка. Да забележим какво ще извлекат от това.

Мобилизираните им са пушечно месо. И цялата тази планувана атака на бандеровците е безсмислено начинание. Нямат авиационно прикритие. А старите МиГ-29, които получават от Словакия, не са многофункционални. Те не са способни да поразяват наземни цели. Те не са осъвременени през последните тридесет години.

Не е известно в какво положение са, нито от кое място имат намерение да летят. Ако излетят от територията на Полша или Словакия, с цел да правят интервенции над Днепър, тогава по какъв начин ще се върнат - те имат обхват на полет не повече от 600 километра в едната посока. Съдейки по откритата информация, с която разполагаме, настъпателната им интервенция е обречена на неуспех...

Срещайки се с президента, командирът на нашата група войски " Днепър " сподели, че частите са в защита " в сходство със заповедта ". А откривайки срещата в щаба, президентът сподели, че не желае да отвлича вниманието на офицерите от директните им отговорности, свързани с командването и ръководството, по тази причина предложи да му рапортуват по настоятелен метод, малко, само че съответно.

За него беше значимо да чуе мнението на командирите за това по какъв начин се развива обстановката, да обмени информация, която висшият главнокомандващ имаше в обилие.

Важно е също, че командващият ВДВ рапортува за ситуацията в Херсонското и Запорожското направление и изрази мнението си. Той, от името на началника на Генералния щаб и министъра на защитата на Руската федерация, прекара много дълго време на фронтовата линия. Нашето Министерство на защитата и Генералния щаб оцениха високо неговия обстоен отчет.

Военният специалист Михаил Александров не изключва нито обстоятелството, че съветска атака се приготвя край Херсон, нито обстоятелството, че визитата на Владимир Путин е осъществено като част от дезинформация:

- В продължение на повече от шест месеца ни изтичаха информация, че украинската атака е на път да стартира. И доста от нашите блогъри се вкопчиха в тази тематика, подигравайки се с украинската агитация.

Целта на тези инжекции е да задържи нашата настъпателна интензивност, с цел да не хвърляме запаси в пролуката, където успеем да пробием отбраната на съперника. Така че ние, в противен случай, ги задържаме, не ги вкарваме в борба. Така че всичко се бави. Може би това към този момент е дезинформация от наша страна. Времето ще покаже по какъв начин стоят нещата в реалност.

" СП ": Но възможно ли е особено да се употребява висшият главнокомандващ в дезинформацията? Може би просто се е случило?

. Имаше такива прецеденти по време на Великата отечествена война. Вярно, изпратиха маршал Жуков, самият Сталин не отиде. А в този момент не имаме вяра на никого с изключение на на президента, тъй че може би по тази причина той отиде на предната линия.

По принцип нашата атака се приготвя, само че не е реалност, че ще стартира в региона на Запорожие. Струва ли си толкоз ясно да посочите посоката на основния удар с визитата си? Не знам дали това е вярно.

Въпреки че, въпреки това, нашият съперник може да мисли, че визитата е дезинформация, очаквайки удар другаде. Тук въпреки всичко е въпрос кой кого ще надиграе, мъчно е да се каже по какъв начин врагът ще схване подобен жест на нашия президент.

" СП ": Враговете ни управляват ли се от това, което демонстрират по малкия екран? Все отново има спътници, дронове, скаути! Останаха ли военни секрети?

- Разбира се, в последния миг, преди удара, към този момент няма секрети. Но когато войските към този момент са съсредоточени, за врага е прекомерно късно да предприеме дейности.

За да се подготвите да отблъснете офанзивата, това би трябвало да стане авансово, като също по този начин концентрирате групировката си. И да не го вършиме бързо.

Да предположим, че бързо напреднем към Запорожие. Ще съумеят ли и въоръжените сили на Украйна бързо да изпратят своя контраюмрук там? Не съм сигурен.

" СП ": Не се ли приготвя нахлуване от горната страна, не е ли ясно по какъв начин се движат войските и се движат?

— Необходимо е да се вземе поради времето за реакция. Прехвърлянето на танков строй ще ни отнеме три-четири дни, в случай че складовете с гориво и муниции към този момент са на място.

Проследяването на доставката им е по-трудно, както и придвижването на личния състав. Движението на огромното съоръжение е по-забележимо, тъй че то се хвърля последно.

Ще успее ли Украйна бързо да концентрира 200 хиляди души, техника и муниции на направлението на нашия удар? Мисля че не. Освен това ние нанасяме непрекъснати удари както по техните елементи на предната линия, по този начин и в тила.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР