Държавният глава нарече “зловонно управлението на ППДБ, ГЕРБ и ДПСДумите

...
Държавният глава нарече “зловонно управлението на ППДБ, ГЕРБ и ДПСДумите
Коментари Харесай

Радев и мнозинството с взаимни обвинения за корупция

Държавният глава назова “зловонно ” ръководството на ППДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи
Думите му демонстрираха раздразнението на един главозамаял се властолюбец, отговори Пеевски

Президентът да се вгледа в себе си и към себе си

Президентът Румен Радев и водачът на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски размениха задочно реплики с обвинявания в корупция в последния работен ден преди Рождество Христово, а ден по-рано от Демократична България също насочиха рецензии към “Дондуков ” 2.

“Политическото двуличие има висока цена, която се заплаща не от политиците, а от жителите и от бизнеса. Лидерите на “Продължаваме смяната ” и “Демократична България ” се надпреварваха да тръбят, че Борисов и Пеевски са корупция, мафия и задкулисие и би трябвало да бъдат държани надалеч от властта, в случай че желаеме да бъдем демократична и правова страна, пълноценно интегрирана в Европа, а през днешния ден те ръководят дружно, изнасилват Конституцията дружно, и дружно щели да ни избавят от корупцията ”, съобщи Румен Радев преди да отпътува на публично посещаване в Република Косово. “Това е толкоз зловонно, че миризмата стига до тези, които търсят всеки мотив да ни спънат за Шенген ”, сподели още президентът, и повтори поръчката си, че ще сезира Конституционния съд за обнародваните към този момент промени в конституцията, защото текстовете “неизбежно ще доведат до рецесия ”.

“Внимателно следих изказването на Радев и разбрах какъв брой значимо е било да променим Конституцията, с цел да може в действителност да имаме парламентарна република в цялостния є смисъл. Думите на президента Радев демонстрираха раздразнението на един главозамаял се властолюбец, на който е отнето пълновластието ”, реагира стремително на думите на Радев водачът на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски. Той уточни, че с едноличното си ръководство, посредством безконтролните си служебни държавни управления президентът е довел страната до политическа и икономическа рецесия, от които България е изведена с евроатлантическото болшинство в Народното събрание. “С измененията в Конституцията гарантирахме, че в никакъв случай повече няма да има владетел, който да вреди на народа и страната ”, съобщи още Пеевски. “Когато президентът Радев приказва за корупция, първото, което би трябвало да направи е да се вгледа в себе си и към себе си. Преди време Радев сподели, че светлината, неизбежно побеждава мрака, стига да има хора с героизъм и кураж, които да не се опасяват да се борят за нея ”, уточни ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи. И насочи апел към Радев “да има героизъм и кураж да обърне светлината към президентската институция и тогава хората ще видят доста, доста забавни и некрасиви неща ”.

“Хубаво е да критикуваш, само че, нагледно казано, президентът пресолява супата ”, съобщи и съпредседателят на ПГ на ППДБ Атанас Атанасов. Откакто България има постоянно държавно управление, Румен Радев не е споделил една добра дума за ръководещите. Гроздето е кисело. Понеже те не са част от този развой, по тази причина подлагат на критика. Хубаво им беше да ръководят дълго и безотговорно ”, добави Атанасов във връзка на служебните държавни управления на Румен Радев. И уточни, че решенията в Народното събрание се взимат от болшинството ГЕРБ-СДС, ППДБ и Движение за права и свободи, “свърши моделът на едноличните решения ”.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Президентът приказва злобно
Сериозен прогрес за Шенген



По пътя към Пловдив приказвах с Кирил Петков и Христо Иванов и ей по тази причина се поносим в некоалицията и президентът Радев толкоз злобно приказва сутринта, тъй като има бюджет, който не е закостенял, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в Пловдив, където пристигна, с цел да заяви персонално решението на Министерския съвет да отпусне над 100 милиона лв. на града.

“Това са 9 плана за 111 млн. лв. плюс 35 млн. лв. за Околовръстното. Некоалицията дава 146 милиона лв. на Пловдив ”, заключи параметрите на средствата за Пловдив Борисов.

“Много от нещата, които сме обещавали всички, ги има в бюджета. България има сериозен прогрес за влизането ѝ в Шенген, сподели още Борисов. И добави: “Вървим доста напред по Шенген и Еврозоната, Орбан също ще премисли. Променихме Конституцията и правосъдната система. Ако бъдем по-стриктни и работим, с цел да повишим събираемостта, бюджетът ще бъде изпълнен ”.

“Не се разбираме в тази сглобка, само че променихме Конституцията, Радев го назова обезчестяване, само че без тези промени нямаше да ни пуснат в Шенген ”, означи още водачът на ГЕРБ във връзка конституционното болшинство с ППДБ и Движение за права и свободи в Народното събрание.
“Ако президентът Радев за 2 години беше направил една хилядна от това, което ние вършим през днешния ден, доста друга щеше да бъде страната ”, съобщи Бойко Борисов.

Заедно с водача на ГЕРБ на стадион “Христо Ботев ” беше и кметът на Пловдив Костадин Димитров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР