Държавният глава направи коментар за отношенията между България със Северна

...
Държавният глава направи коментар за отношенията между България със Северна
Коментари Харесай

Румен Радев за визитата на Петков: Да не забравяме основните въпроси, които трябва да бъдат решени между България и Северна Македония

Държавният глава направи коментар за връзките сред България със Северна Македония.

Президентът Румен Радев с първи коментар за посещението на премиера Кирил Петков и българска делегация в Република Северна Македония. 

" Има доста положителни сигнали от това посещаване. Надявам се, обаче, наред с всички старания за възстановяване на свързаността, за вложения, стопанска система и съдействие, да не забравяме главните въпроси, които би трябвало да бъдат решени и действително ще отключат вратата за начало на договарянията на страната ", уточни Радев, написа standartnews.com. 

" Абсолютно несъстоятелни са всевъзможни изказвания, че в случай че България изиска пълноправие на македонските българи, вписано в конституцията, като взаимност от своя страна Македония може да изиска македонско малцинство в България ", коментира държавният глава.

" Нека не забравяме, че нашите конституционни разпореждания са радикално разнообразни ", добави той.

" Българската конституция планува протекция на самостоятелни права, до момента в който македонската конституция се основава на отбраната на групови права на части от народа ", уточни още президентът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР