Държавният глава направи и няколко други назначения на ръководители на

...
Държавният глава направи и няколко други назначения на ръководители на
Коментари Харесай

ISW: Русия издигнала бариера в окупирания Донецк. Отбранителна ѝ ...

Държавният глава направи и няколко други назначения на ръководители на службите през същия ден - генерал-лейтенант Юрий Содол за пълководец на Съвместните сили на мястото на генерал-лейтенант Сергей Наев; бригаден военачалник Игор Скибюк за пълководец на десантните сили на мястото на генерал-майор Максим Миргородски; генерал-майор Игор Плахута за командващ Силите за териториална защита на мястото на генерал-майор Анатолий Бархилевич, който беше назначен за шеф на украинския общоприет щаб на 10 февруари.

Руските сили наподобява са построили 30-километрова преграда в окупираната Донецка област , евентуално с цел да служи като отбранителна линия против бъдещи украински контранападения. Сателитни изображения от 10 май 2023 година и 6 и 10 февруари 2024 година демонстрират, че съветските сили са построили дълга линия от вагони, разпростряла се от окупирания Оленовка (южно от град Донецк) до Волноваха (югоизточно от Въгледар и северно от Мариупол) през миналите девет месеца.

 

Украински източник заяви на 11 февруари, че съветските сили са събрали повече от 2100 товарни вагона във трен с дължина 30 километра. Източникът заяви, че са почнали да сглобяват влака през юли 2023 година и допуска, че имат намерение да употребяват влака като отбранителна линия против бъдещи украински набези.

 

Железопътната линия сред Оленовка и Волноваха е почти на шест километра от настоящата оценена фронтова линия на ISW югоизточно от Новомихайловка в най-близката ѝ точка и е в зона на фронта, която е била релативно неактивна, когато съгласно известията съветските сили са почнали строителството. Руските сили неотдавна направиха незначителни териториални придобивки в тази област. Руснаците можеха да сглобят влака и за други цели.

 

Украински военни наблюдаващи показаха, че съветската отбранителна индустриална база не е толкоз продуктивна, колкото управляващите я показват, само че към момента е в положение да поддържа военните старания. Украинският боен наблюдаващ Константин Машовец заяви на 11 февруари, че личните индустриални данни на Съвета за сигурност на Русия за 2023 година демонстрират, че е достигната пикова продукция през септември 2023 година, с 38,9 % по-висока от междинната месечна продукция за 2022 година Тя непрестанно понижава през идващите месеци.

Машовец съобщи, че се бори да компенсира дефицита на средно- и висококвалифицирана работна ръка и неспособността на Русия да получи нужното индустриално индустриално съоръжение, аварийни елементи и обслужване, с цел да поддържа темпото на индустриалните старания.

 

Китайските компании са по-малко склонни да дават на Русия съоръжение и аварийни елементи , както ISW заяви по-рано, и че Русия е закупила доста индустриални индустриални системи от западните страни преди войната. Западните компании в този момент не желаят да доставят елементи за тези машини заради наказания.

 

Украинският боен анализатор Александър Коваленко съобщи, че регистрираните от Русия данни през последните години по-скоро се отнасят за ремонтирани и осъвременени танкове, взети от складовете, а не ново произвеждане.

 

" Уралвагонзавод ", главният производител на танкове в Русия, може да създава почти 60-70 танка Т-90 годишно при идеални условия, само че евентуално става въпрос единствено за сред три и шест на месец.

 

Коваленко означи, че производителите на танкове " Уралвагонзавод ", " Омсктрансмаш " и 103-ти бронетанков ремонтен цех в Чита, Забайкалски край са фокусирани главно върху възобновяване, ремонта и модернизацията на съветски танкове. " Уралвагонзавод " е единственият производител, произвеждащ нови танкове.

 

Русия модернизира единствено танкове Т-54/55 и Т-62 и реши, че може да са главните бойни танкове на Русия в бъдеще. Производителите доста рядко модернизират танкове Т-72 и Т-80. Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев по-рано съобщи, че съветските сили са получили 1600 танка през 2023 година Коваленко приписва този брой най-вече на осъвременени, а не на серийно създадени танкове.

Текущият стеснен потенциал на Русия не е гаранция, че ще се бори да създаде задоволително материал, с цел да поддържа военните си старания със настоящето движение или в дълготраен проект. Способността на Русия да модернизира танкове към момента дава преимущество на бойното поле.

 

Машовец означи, че някои новопроизведени танкове като Т-14 Армада са неприятно създадени, до момента в който по-старите танкове като Т-72 (които Русия интензивно ремонтира) са по-надеждни.

 

Русия поредно се пробва да се приспособява към рестриктивните мерки, произлизащи от западните наказания. Може да изпитва усложнения в кратковременен проект от увеличението на ограниченията за отбягване на наказания. Партньорствата с страни като Китай и Северна Корея може да оказват помощ за компенсиране на съществуващите дефекти в средносрочен до дълготраен проект.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР