Държавният глава на Украйна, Володимир Зеленски отбеляза в приложението Телеграм,

...
Държавният глава на Украйна, Володимир Зеленски отбеляза в приложението Телеграм,
Коментари Харесай

Зеленски: Ще отвърнем мощно на руската нощна атака

Държавният глава на Украйна, Володимир Зеленски означи в приложението " Телеграм ", че Русия е изпратила против Украйна над 40 дрона " Шахед ", като повече от половината от тях са били свалени от украинската противовъздушна защита. " Към нашите водачи на самолети, нашата противовъздушна защита и нашите мобилни огневи групи - благодаря ви, воини, за всяка изумена вражеска цел! Защитниците на нашето небе действаха дейно в 10 области ", съобщи Зеленски, като ги изброи: Харковска, Запорожка, Херсонска, Николаевска, Одеска, Киевска, Кировградска, Виницка, Хмелницка и Лвовска област, представена от Българска телеграфна агенция.

Изминалата нощ Русия е атакувала територията на Украйна с 38 самоуправляващи се дрона " Шахед 136/131 " и една управляема въздушна ракета. Украинските сили са прехванали 24 противников дрона и ракетата, осведоми украинската организация, като добави, че обект от сериозната инфраструктура в Лвовска област е бил изумен пет пъти. Не се оповестява за жертви.

" За жал ние също понесохме удари. По предварителни данни жертви няма. Проучваме последствията ", написа Зеленски. По неговите думи Украйна е подсилила противовъздушната си защита и военните си елементи с портативни огневи системи. " С наближаването на зимата съветските терористи ще се опитат да ни нанесат още вреди. Ние ще отвърнем на удара. Мощно ", добави украинският президент.

Ръководителят на Лвовската регионална военна администрация Максим Козицки заяви в обява във " Facebook ", че Западното командване на украинските военновъздушни сили е прехванало 11 съветски дрона. Като цяло предходната нощ Русия е изпратила към Западна Украйна 16 щурмови дрона, гласи информацията от Козицки. " Избухна пожар, който беше неотложно сподавен ", добави той.

Козицки благодари на украинските военнослужещи, чиято реакция е била на високо професионално ниво в условия на пределно тестване, когато вражеските дронове са се приближавали на талази, променяйки своята траектория./факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР