Държавният глава на Турция Тайип Ердоган определи като недопустимо разполагащите

...
Държавният глава на Турция Тайип Ердоган определи като недопустимо разполагащите
Коментари Харесай

Ердоган: Никой не може да забрани на Турция да се сдобие с атомна бомба

Държавният глава на Турция Тайип Ердоган дефинира като неприемливо разполагащите с нуклеарен боеприпас страни да не разрешават на Анкара са се снабди със свое лично нуклеарно оръжие.

Той обаче не разясни дали Турция има желание да предприеме дейности в тази тенденция, означават в редакцията на електронното издание на атинския всекидневник Kathimerini, представен от Фокус.

„ Някои страни имат ракети с нуклеарни бойни глави, освен това не една или две. Но (те ни казват), че не можем да имаме такива. Не мога да приема това “, цитира изданието думите на Ердоган към членовете на ръководещата „ Партия на справедливостта и развиването “, изречени от източния град Сивас.

„ Няма развита нация в света, която да няма " нуклеарни оръжия, сподели Ердоган. Но същина доста развити страни нямат нуклеарно оръжие, акцентират от редакцията.

Турция подписа Договора за неразпространение на нуклеарното оръжие през 1980 година, а също по този начин и Договора за цялостна възбрана на нуклеарни тествания от 1996 година, който изключва нуклеарни проби за каквито и да било цели. Но Ердоган загатна, че страната му желае отбрана сходна на тази, която има Израел.

„ Имаме Израел наоколо, като съвсем съседи. Те плашат (други нации) с притежанието на нуклеарен боеприпас. Никой не може да ги допре ", означи турският президент.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР