Държавният глава на страната е определил призивите за разговори с

...
Държавният глава на страната е определил призивите за разговори с
Коментари Харесай

Гореща точка: Казахстан. Нареждането: Стреляйте без предупреждение

Държавният глава на страната е определил апелите за диалози с протестиращите като “глупост” и попита какъв би бил смисълът да се договаря с нарушители и убийци. Токаев упрекна за протичащото се “терористи, подготвени в чужбина”, само че не показа доказателства, пишат от BBC.

“Имаме си работа с въоръжени и добре подготвени бандити - както локални, по този начин и от чужбина. Ако би трябвало да съм по-конкретен - имаме си работа с терористи. Затова би трябвало да ги унищожим и би трябвало да го създадем допустимо най-скоро”, уточни по време на обръщението си Токаев.

ФрогНюз напомня, че размириците в Алмати започнаха на фона на покачването на цените на пропан-бутана. Хиляди хора са задържани, а също така при конфликтите има и починали. Сред жертвите са и служители на реда. Според вътрешното министерство на Казахстан 23-ма “въоръжени престъпници” и 18 чиновници на реда са били убити.

На място към този момент има съветски войски. По думите на Токаев те са пристигнали в Казахстан по молба на управляващите в страната. Президентът уточни още, че тяхното престояване е краткотрайно и цели да подсигурява сигурността. Токаев благодари също на съветския президент Владимир Путин, както и на водачите на Китай, Узбекистан и Турция за тяхното подпомагане в потушаването на размириците.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР