Държавният глава на САЩ нареди да започне изтеглянето на персонал

...
Държавният глава на САЩ нареди да започне изтеглянето на персонал
Коментари Харесай

САЩ съкращават военното си присъствие си в Близкия изток, за да се съсредоточат върху Русия и Китай

Държавният глава на Съединени американски щати подреди да стартира изтеглянето на личен състав и съоръжение от района на Персийския залив, оповестява американското издание The Wall Street Journal, представено от организация Фокус. Според редакцията по този метод Съединени американски щати се стремят да преориентират световното си военно наличие и да се съсредоточат върху основните си международни съперници - и Русия.
Съединени американски щати към този момент са изтеглили най-малко три противоракетни акумулатори Patriot от района. Една от тях е била ситуиран в авиобаза в Саудитска Арабия и през последните години е служила за отбрана на американските войски, отбелязва вестникът.
 Байдън: Пентагонът да стартира евакуиране на част от войските в Персийския залив Байдън: Пентагонът да стартира евакуиране на част от войските в Персийския залив
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разпореди на Пентагона да стартира изтеглянето на част от военните сили от Персийския залив, заяви „ У...
Някои от оръжията, в това число самолетоносачът и системите за наблюдаване, също се пренасочват от Близкия изток към други елементи на света, „ с цел да отговорят на военните потребности “, разкриват чиновници от Вашингтон. В същото време се преглежда опцията за по-нататъшно понижаване на военното наличие в района.
Прекратяването на непрекъснатото наличие на самолетоносача, съчетано с последователното евакуиране на батериите и другото съоръжение на Patriot, значи, че няколко хиляди американски бойци в последна сметка може да изоставен района. В разгара на напрежението сред Иран и администрацията на там бяха ситуирани 90 000 американски бойци, само че до края на предходната година броят им падна до 50 000.
Освен това имаше оферти за унищожаване от района на системата за противоракетна защита THAAD, която пази Саудитска Арабия от балистични ракети, постоянно употребявани от иранските съдружници. Но съгласно изданието е решено към този момент системата да не бъде „ пипана “.
Изтеглянето съставлява ранен стадий от напъните на администрацията на Байдън за в допълнение намаляване на позициите на Съединени американски щати в Близкия изток след десетилетия на присъединяване в районни спорове, изясняват чиновници. Част от оборудването, в това число безпилотни летателни апарати и противоракетни батареи, може да бъде преразпределено, с цел да се концентрира върху тези, които Вашингтон счита за свои водещи съперници, в това число Китай и Русия.
 Евакуират Капитолия поради недоверчив пакет Евакуират Капитолия поради недоверчив пакет
Американската полиция изтегля постройката на Камарата на представителите във Вашингтон поради недоверчив пакет, съобщи Българска национална телевизия. " На лицат...
След като встъпи в служба, Байдън даде обещание да „ преформатира “ връзките сред Съединени американски щати и Саудитска Арабия. Лидерът на Белия дом предприе няколко „ тежки стъпки “ против кралството, в това число заледяване на продажбата на нападателни оръжия, които Рияд употребява по време на шестгодишната акция против Йемен. Той също по този начин разгласява разследващ отчет, в който се показва, че престолонаследникът Мохамад бин Салман е одобрил интервенция за убийството на журналиста Джамал Хашукджи през 2018 година, напомня WSJ.
В същото време представители на администрацията на Байдън ясно дадоха да се разбере, че не желаят да унищожават връзките с кралството. Те обявиха, че ще търсят способи да оказват помощ на Рияд да се отбрани против ракетни офанзиви от подкрепяните от Техеран „ бойци “.
Представители на Вашингтон пресмятат, че кралството е претърпяло „ неприемливи равнища на принуждение “ от подкрепяните от Иран сили Йемен и милиции в Ирак благодарение на ракети и безпилотни летателни апарати. От януари до момента са осъществени над 80 набези.
През последните седмици Пентагонът събра „ екип от тигри “ - специфична група специалисти по отбранителна политика, съгласно изданието, на фона на ограничението на военното наличие в района. Идеята на плана е да трансферира по-голямата част от тежестта на отбраната на Саудитска Арабия от Вашингтон към Рияд.
 Американско издание: Над Европа надвисва сянката на нова студена война Американско издание: Над Европа надвисва сянката на нова студена война
Пролетните температури в Източна Украйна започнаха да се покачват, като коментатори допускат, че дейните военни дейности могат да...
Екипът би трябвало да откри способи да помогне на богатото на нефт кралство да отбрани своите уреди и инфраструктура. Предлаганите варианти включват продажба на характерни отбранителни оръжия, усъвършенствано шерване на разследваща информация и в допълнение образование.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР