Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп ограничава постъпването на транссексуални

...
Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп ограничава постъпването на транссексуални
Коментари Харесай

Тръмп ограничи постъпването на транссексуални в армията

Държавният глава на Съединени американски щати Доналд Тръмп лимитира постъпването на транссексуални в армията.

Белият дом съобщи, че „ транссексуални лица с история или с диагноза за полова дисфория, която може да изисква доста здравно лекуване, в това число хирургическа намеса, са лишени от военна работа, с изключение на при избрани лимитирани обстоятелства”, оповестява CNN.

Прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс съобщи в изказване, че новата политика е „ създадена посредством задълбочено изследване на висши униформени и цивилни водачи, в това число военни ветерани”, под управлението на министъра на защитата Джеймс Матис.

Според отчет на Пентагона за политиката изключенията от възбраната са за хора, които са били „ постоянни за 36 поредни месеца в биологичния си пол преди присъединяването” към армията, чиновници, които „ не изискват смяна на пола” и бойци, които са почнали работа по време на администрацията на Барак Обама.

„ Тази нова политика ще разреши на военните да ползват одобрени правила за психическо и физическо здраве – в това число във връзка с използването на лекарства – еднообразно за всички, които желаят да се причислят и да се борят за най-хубавата военна мощ “, увери Сандърс.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР