Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин и неговият турски

...
Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин и неговият турски
Коментари Харесай

Путин и Ердоган обсъдиха Украйна, създаването на газов хъб и зърнената сделка

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин и неговият турски сътрудник Реджеп Тайип Ердоган са разговаряли по телефона за размяната на ранени в Украйна, основаването на газов хъб в югоизточната ни съседка и износа на зърно през Черно море, предава Reuters .

" Продължи обменът на отзиви по отношение на обстановката към Украйна “, оповестиха от Кремъл. В публикуваното известие се акцентира, че въпросът за замяна на пленници сред Русия и Украйна е бил издигнат след диалози сред омбудсманите на двете страни в Турция предходната седмица.

" Владимир Путин обърна внимание на деструктивната линия на киевския режим, който разчита на усилване на военните дейности с поддръжката на западни спонсори, увеличение на размера на прехвърляните оръжия и военна техника “, се споделя в текста на Кремъл.

Допълва се, че е разискван износът на украинско зърно от черноморските пристанища и методите за деблокиране на износа на торове и храни от Русия. Ердоган и Путин са говорили и за енергетиката.

  " Сред целите е съдействието в енергийния бранш, в това число доставката на съветски природен газ и основаването на районен газов хъб в Турция “, означиха от Кремъл.

Двамата президенти са разискали и нормализирането на турско-сирийските връзки, се споделя още в известието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР