Държавният глава на Черна гора Филип Вуянович е на еднодневно

...
Държавният глава на Черна гора Филип Вуянович е на еднодневно
Коментари Харесай

Румен Радев: България е готова да помага на Черна гора в сферата на сигурността



Държавният глава на Черна гора Филип Вуянович е на еднодневно публично посещаване в България по покана на президента Румен Радев. След срещата президентът Радев съобщи, че разцвет може да има единствено, когато имаме сигурност и непоклатимост в района.

На срещата е било обсъждано присъединението на страните от Западните Балкани в Европейски Съюз. За това по какъв начин една страна може да реализира по-добро бъдеще за своите жители в Европейски Съюз. "Важно е да имаме деен разговор. Тези връзки на високо равнище са причина за задълбочаване на съдействието ни във всички области от съвместен интерес. Много значима е връзката, която върви сред България и Черна гора “, акцентира Радев.

Президентът на България означи, че връзките ни може да са по-добри. „ Не сме удовлетворени от равнището на стокообмена и туристическия продан. Затова ще работим за по-добрата съгласуваност на района - транспортна и цифрова. Важно е да имаме съгласуваност и във връзка с просвета и обучение. Важно е също развиването на отбранителните качества на страните ни. България е подготвена да работи взаимно с Черна гора и да оказва помощ в областта на сигурността. България има насъбран сериозен опит в стандартите на НАТО, тя е подготвена и може да оказва помощ “, акцентира държавният ни глава.

Радев пожела триумф в интеграцията на страната в Европейски Съюз. „ С общи старания нашият път е по-сигурен и сполучлив “.

В рамките на визитата си президентът Филип Вуянович ще организира срещи и с министър-председателя на България Бойко Борисов и с ръководителя на Народното събрания Цвета Караянчева.


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР