Държавният глава изразява дълбоки съболезнования на семейството, близките хора и

...
Държавният глава изразява дълбоки съболезнования на семейството, близките хора и
Коментари Харесай

Румен Радев изрази съболезнования по повод кончината на отец Александър Чъкърък

Държавният глава показва дълбоки съболезнования на фамилията, околните хора и православната общественост в прилежаща Република Турция във връзка кончината на отец Александър Чъкърък – духовник в църквата " Свети Георги Победоносец " в град Одрин.

В съболезнователния си адрес президентът акцентира неуморната работа на отец Чъкърък за укрепването на устоите на християнската религия и обичаи в българските църкви " Св. Георги " и " Св. Св. Константин и Елена ", оповестиха от прессекретариата на президента.

Президентът откроява приноса на отец Чъкърък за поддържането на другарски и добросъседски връзки сред Република България и Република Турция, като със своя възрожденски дух той служи правилно на народа си, българската просвета и нематериалност.

напомня и че единствено преди месец е удостоил отец Чъкърък с медал " Св. Св. Кирил и Методий " първа степен за неговите заслуги за опазването на българското културно и историческо завещание.

Радев показва убеденост, че светлият образец и дело на отец Чъкърък ще продължат да задават нравствена посока на идните генерации православни българи в Турция, които ще продължат и неговата виновна задача.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР