Държавният департамент на САЩ увери, че Вашингтон прави всичко възможно

...
Държавният департамент на САЩ увери, че Вашингтон прави всичко възможно
Коментари Харесай

Напрежение: САЩ увериха, че правят всичко възможно да предотвратят конфликт между Гърция и Турция

Държавният департамент на Съединени американски щати увери, че Вашингтон прави всичко допустимо за предотвратяването на вероятен спор сред Гърция и Турция, оповестява електронното издание на атинския всекидневник Protothema, представено от Фокус.

``
реклама

Директорът на ведомството по въпросите за Югоизточна Европа Юрий Ким съобщи, че укрепването на връзките с Кипър и укрепването на връзките с Гърция са в полза на Съединени американски щати. Анализирайки позицията на Вашингтон във връзка с възходящото напрежение в района на Източното Средиземноморие, висшият чиновник на Държавния департамент изясни, че Вашингтон поставя всички старания да отслаби напрежението сред трите страни.

Ким дефинира решението на Анкара да продължи процеса за придобиването на съветската зенитно-ракетна система С-400 като проблематично, наблягайки, Турция се надява да може да избегне икономическите наказания посредством политическото решение на американския президент Доналд Тръмп.

По време на панелна полемика в границите на 35-та годишна конференция на Международния координационен комитет - Правосъдие за Кипър (PSEKA) във Вашингтон, дружно с някогашните американски посланици в Атина и Никозия, Ким уточни, че „ има доста неща, които желаеме и би трябвало да създадем, само че би трябвало да имате поради, че това е двупосочна улица, за тангото са нужни двама ".

„ За всички неща, които бихме желали да създадем, ще се нуждаем и от нашите сътрудници на острова. Те демонстрират, че са подготвени “, увери американският посланик. Ким означи, че „ през идващите няколко седмици и месеци ще видите също и малко повече дейности, някои от тях са със мощен интерес от страна на Конгреса… само че в реалност ще се случват неща, които сигурно няма да разгласяваме ”.

Заместник-помощник държавният секретар на Съединени американски щати Матю Палмър е в Никозия, с цел да разиска ембаргото върху Кипър. Ким акцентира, че „ първото нещо, което би трябвало да извършите, е да разберете какво се желае и по-късно да решите по какъв начин да стигнете до такава степен “. Що се отнася до позицията на Съединени американски щати във връзка с мироопазващите сили на Организация на обединените нации в Кипър (UNFICYP), Ким сподели, че „ имаме политика във връзка с мироопазващите интервенции " като цяло, като една от тях е съществуването на „ тактика за излаз " и второ, че „ тези мироопазващи интервенции " би трябвало да бъдат в поддръжка на политическия развой, а не на негово място ”. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР