Държавният департамент на САЩ съобщи днес, че налага забрана за

...
Държавният департамент на САЩ съобщи днес, че налага забрана за
Коментари Харесай

САЩ включиха Никола Груевски в черния си списък заради корупция

Държавният департамент на Съединени американски щати заяви през днешния ден, че постанова възбрана за влизане в страната на някогашния министър председател на Северна Македония Никола Груевски и някогашния шеф на Управлението за сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков поради присъединяване в корупционни практики, съобщи МИА.

Действията им са подкопали господство на закона, демократичните институции и публичните процеси в двете страни, както и публичното доверие в държавните управления, се показва в прессъобщение на Държавния департамент, оповестява Българска телеграфна агенция.

Държавният департамент посочи, че Груевски в ролята си на министър председател е бил замесен в корупционни актове, като е употребявал политическото си въздействие и пълномощия за персонални облаги.

„ По-конкретно, има достоверна информация, че Груевски е злоупотребил със служебните си пълномощия, с цел да желае и приема подкупи в подмяна на държавни поръчки, непозволено заграбване на публични средства и се е намесвал в изборните процеси, с цел да облагодетелства политически себе си и своята партия, се показва още в известието.

Миялков в качеството си на шеф на Управлението за сигурност и контраразузнаване е взел участие в корупционни дейности, включващи потребление на политическото му въздействие и служебни пълномощия за персонална полза. Той също се свързва с взимане на подкупи против държавни поръчки и интервенция в изборните процеси.

На околните членове на фамилията на Груевски и Миялков също е неразрешено да влизат в Съединените щати.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР