Държавният департамент на САЩ съобщи, че 18 000 души ще

...
Държавният департамент на САЩ съобщи, че 18 000 души ще
Коментари Харесай

САЩ рязко ограничиха приема на бежанци

Държавният департамент на Съединени американски щати заяви, че 18 000 души ще бъдат признати по държавната стратегия за бежанци през идващите 12 месеца - рекордно малко. Предишната година с най-нисък банкет беше 2002 година - след офанзивите на 11 септември, когато в Съединени американски щати бяха признати публично към 27 000 бежанци.
Местата ще бъдат непокътнати за иракчани, които са помагали на американските военни, както и за членове на преследвани религиозни малцинства, се споделя в известието, представено от Би Би Си.
Правозащитните групи подлагаха на критика този ход.
Президентът Доналд Тръмп подписа изпълнителна заповед, която разрешава на държавните и локалните управляващи да се откажат от заселването на бежанци в техните общности.
С тази заповед ще се подсигурява, че бежанците ще бъдат преселени в общности, които имат предпочитание и са подготвени да поддържат сполучливата им интеграция в американското общество и на пазара на работната мощ, гласи публично известие.
Тръмп трансформира намаляването на имиграцията като съществена цел на неговата администрация.
През 2017 година той дефинира лимита за бежанци по американската стратегия за приемане на бежанци (USRAP) на 50 000, като го понижи за идната година до 45 000 и до 30 000 за 2019 година
В изказване формалните лица показаха, че броят на лицата, търсещи леговище, преминаващи през южната граница от Мексико, е представлявал " изключителна тежест " за управляващите.
" Сегашната тежест върху имиграционната система на Съединени американски щати би трябвало да бъде облекчена, преди още веднъж да бъде допустимо приемането на по-голям брой бежанци ", показва държавният департамент.
Освен иракчани, които са работили с американските военни, 5000 места ще бъдат непокътнати за преследвани религиозни малцинства и 1500 за търсещи леговище от Гватемала, Хондурас и Ел Салвадор - по този начин наречените страни от Северения триъгълник, откъдето доста мигранти идват на южната граница на Съединени американски щати.
" Това е доста печален ден за Америка ", сподели Дейвид Милибанд, началник на нестопанската група на Международния комитет за избавяне.
Омар Ядват, шеф на Проекта за права на имигрантите от Американския съюз за цивилен свободи, съобщи, че " стремежът на държавното управление едностранно да се откаже от националния си ангажимент за отбрана на хората, които търсят сигурност от гонене, изтезания и геноцид, е мъчително ".
Програмата за приемане на бежанци в Съединени американски щати е основана през 1980 година, когато Конгресът на Съединени американски щати приема Закона за бежанците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР