Държавният департамент на САЩ разреши извънредна продажба на военна продукция

...
Държавният департамент на САЩ разреши извънредна продажба на военна продукция
Коментари Харесай

САЩ разрешиха извънредна продажба на военна продукция на Украйна на стойност 138 мил. долара

Държавният департамент на Съединени американски щати позволи изключителна продажба на военна продукция на Украйна на стойност 138 милиона $. Става дума за обезпечаване на сериозни поправки и аварийни елементи за ракетни системи Hawk, предава Associated Press.

По данни на организацията стъпката е подхваната с аргумента, че Украйна се нуждае незабавно от техническа поддръжка, с цел да продължи да работи ракетната система.

" Украйна незабавно би трябвало да усили своите качества за отбрана против съветски ракетни офанзиви и въздушните качества на съветските сили “, разясняват в публикувания текст.

Според американците поддръжката за системите Hawk ще ускори способността на военните на Киев да пази своя народ и сериозна инфраструктура.

Hawk е противовъздушна ракетна система със междинен обхват и е призната на въоръжение в американската войска през 1959 година. През 1971 година системата за Противовъздушна отбрана получава цялостна рационализация, която включва няколко усъвършенствания на самата ракета и замяна на всички радарни системи с нови модели. През идващите 20 години към Hawk се прибавя усъвършенствана електронна отбрана и през 1995 година системата получава нова бойна глава, която й разрешава да смъква тактически ракети с дребен обхват. По време на Студената война Hawk бе главната противовъздушна система на Съединени американски щати и страните от НАТО.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) употребяват третата трансформация на системата, която стартира да се създава през 1983 година и влиза на въоръжение в американската войска през 1989 година. Тази версия има обновен компютърен хардуер и програмен продукт, нов радар с непрекъснати талази. Освен това е в положение да открива цели по време на едно сканиране и има опция за голям брой офанзиви посредством по едно и също време прихващане на голям брой цели на ниско равнище.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР