Държавният департамент на САЩ постави Китай в дъното на списъка,

...
Държавният департамент на САЩ постави Китай в дъното на списъка,
Коментари Харесай

Китай се нареди до Северна Корея и Сирия в трафика на хора

Държавният департамент на Съединени американски щати сложи Китай в дъното на листата, наедно със Северна Корея, Зимбабве и Сирия, в годишния си отчет за трафика на хора, съобщи Асошиейтед прес.

Оценката на департамента се базира главно на третирането на уйгурското малцинство, което е подложено на насилствен труд, и на насилственото репатриране на севернокорейските бежанци. В отчета американската дипломация отбелязва, че Пекин не поставя съществени старания да промени това състояние, показва Българска телеграфна агенция.

Съединени американски щати към този момент не считат Мианма за един от най-големите извършители в света в региона на трафика на хора. Мианма, както и Ирак са извадени от листата на страните, в които се вербуват и употребяват деца бойци. В отчета се признава, че Афганистан е подхванал стъпки за прекъсване на трафика, до момента в който за Ирак се споделя, че не бележи задоволителен прогрес в тази област. Освен в Мианма и Афганистан, Държавният департамент записва усъвършенстване също в Малайзия и Катар, до момента в който позициите на Русия, Куба и Тайланд в класацията остават непроменени.

Докладът за 2017 година акцентира постигнатите триумфи и подчертава върху провокациите, които не престават да стоят пред нас по този значим международен въпрос, добавя той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР