Държавният департамент на САЩ одобри сключването на сделка с Тайван

...
Държавният департамент на САЩ одобри сключването на сделка с Тайван
Коментари Харесай

САЩ одобриха договора с Тайван за ПВО Patriot

Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди сключването на договорка с Тайван за поддръжка на зенитно-ракетните системи (ЗРК) Patriot. Това заяви във вторник Администрацията за съдействие и сигурност на Министерството на защитата на Съединени американски щати (DSCA).

„ Предложената продажба ще увеличи сигурността на получателя и ще способства за политическата непоклатимост, военния баланс....... и напредъка в района “, се споделя в оповестеното изказване на организацията.

Договорът се прави оценка на 95 милиона $. Подобна договорка за $100 млн. за даване на услуги на Тайван и продажба на съоръжение за поддръжка, обслужване и възстановяване на системата за противовъздушна защита Patriot беше утвърдена при започване на февруари.

Военно-техническото съдействие на Вашингтон с Тайпе провокира угриженост за Пекин, който акцентира, че островът принадлежи на Китай и приканва Белия дом да се придържа към политиката за " един Китай ".

Тайван се ръководи от лична администрация от 1949 година, само че съгласно формалната позиция, поддържана от множеството страни, в това число Русия, се смята за една от китайските провинции.

Съединените щати прекъснаха дипломатическите връзки с Тайван през 1979 година и ги откриха с КНР. Признавайки политиката за „ един Китай “, Вашингтон продължава да поддържа контакти с администрацията на Тайпе и доставя оръжие на острова.

DSCA дава отговор за доставката на военно съоръжение и оръжия в чужбина по междуправителствени контракти, поощряване на връзките сред въоръжените сили на Съединените щати и други страни, даване на финансова и техническа помощ на задграничните сътрудници на Вашингтон в региона на защитата.

Превод: СМ

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР