Държавният департамент на САЩ обяви, че е силно загрижен от

...
Държавният департамент на САЩ обяви, че е силно загрижен от
Коментари Харесай

САЩ обмислят санкции срещу Китай заради уйгурите

Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи, че е мощно угрижен от „ все по-тежките репресии “ против мюсюлманското малцинство в северозападния китайски Синдзян-уйгурски самостоятелен район, до момента в който администрацията на президента Доналд Тръмп хипотетично приготвя наказания против високопоставени китайски публични лица и компании, свързани с нарушавания на човешките права. Това написа електронното издание на английския вестник The Guardian, представено от организация " Фокус ".
Китайската акция за „ тежък удар “, която се организира като контратерористична интервенция, е довела, както твърди изданието, до арестуването на повече от един милион души, главно етнически уйгури, казахи и други членове на малцинствата. Според The Guardian те са държани в секрети лагери. „ Дълбоко разтревожени сме от все по-тежките репресии, освен против уйгурите, само че и против казахите и други мюсюлмани в този китайски район “, съобщи представителят на Държавния департамент Хедър Науърт по време на конференция, повтаряйки опасенията, изразени през последните месеци, от високопоставени публични лица във Вашингтон.
В края на август група американски конгресмени желаеха от държавния секретар Майк Помпео и министъра на финансите Стивън Мнучин да наложат наказания на седем китайски публични лица, в това число на ръководителя на клона на Китайската комунистическа партия в Синдзян-уйгурския самостоятелен район Чен Куангуо, който организира репресиите. От Вашингтон са декларирали, че ограничаващите ограничения към момента се разискват.
Американското държавно управление обмисля да наложи наказания на китайските компании, които са забъркани в построяването на лагерите и системите за наблюдаване на уйгурите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР