Държавният департамент на САЩ обмисля да въведе нови изисквания към

...
Държавният департамент на САЩ обмисля да въведе нови изисквания към
Коментари Харесай

САЩ затягат визовия режим, искат историята на кандидатите в социалните мрежи

Държавният департамент на Съединени американски щати обмисля да вкара нови условия към всички претенденти за американска виза, без значение дали става дума за имигранти или не, оповестяват международните медии. Те са свързани с това претендентите да са задължени да дадат достъп до своите профили в обществените медии, с цел да може държавните служби да се срещнат с тяхната онлайн интензивност през последните пет години. В предлагането, което се чака да бъде импортирано във Федералния указател в петък, Държавният департамент предлага съвсем всеки човек, кандидатстващ за виза, да е задължен, с изключение на да разкрие интензивността си в обществените мрежи, да направи това и в посока телефонни номера и имейл адреси, употребявани през същия интервал от време.



До момента сходна информация беше изисквана единствено от претендентите за виза, които изискват по-строг надзор - да вземем за пример тези, които са пътували до райони със засилена терористична активност. Ако бъдат признати новите хрумвания на Държавния департамент обаче, измененията в правилника ще изискват сходна отчетност от всички претенденти. Единствените евентуални изключения могат да бъдат тези случаи, в които претендентите подават документи за дипломатически и публични визи. Но даже и в тези случаи американските управляващи си резервират опцията да изискат историята от обществените мрежи.

Още предходната година Министерството на вътрешната сигурност вкара ново предписание, което разрешава информацията от обществените медии да бъде включвана в формалните документи на имигрантите. Но поддръжката за включването на тези данни в протоколите за кандидатстване за визи датира отпреди встъпването в служба на администрацията на Тръмп.

Предложените от Държавния департамент промени включват и въпроси по отношение на пътуванията на имигрантите, без значение дали са депортирани или отхвърлени от друга страна, както и в случаите, когато техни родственици са свързани с терористични дейности. Според статистиката близо 15 милиона претенденти за визи ще бъда наранени от тези промени..

След като предлагането бъде импортирано във Федералния указател през днешния ден, разискванията по него могат да продължат до 60 дни.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР