Държавният департамент на САЩ нареди на семействата на всички служители

...
Държавният департамент на САЩ нареди на семействата на всички служители
Коментари Харесай

САЩ изтегля семействата на всички служители на посолството им в Киев от Украйна

Държавният департамент на Съединени американски щати подреди на фамилиите на всички чиновници на американското посолство в Киев да изоставен Украйна на фона на опасенията от съветска инвазия, съобщи Асошиейтед прес.

Департаментът съобщи, че всички близки на чиновници на посолството в Киев следва да изоставен Украйна и че всички чиновници на посолството, които не извършват функционалности от първостепенна значимост, могат да изоставен Украйна на държавни разходи.

Този ход бе подхванат на фона на засилващите се страхове от възможна съветска експанзия против Украйна.

Държавният департамент акцентира, че американското посолство в Киев ще остане отворено и че не става дума за евакуация. Това решение бе премисляно известно време и не следва да бъде тълкувано като понижаване на поддръжката на Съединени американски щати във връзка с Украйна, обявиха американски представители.

"Ситуацията в областта на сигурността, изключително по продължение на украинските граници, в окупирания от Русия Крим и в следения от Русия Донецк е непредсказуема и може да се утежни всеки миг. Американските жители в Украйна би трябвало да имат поради, че възможна съветска военна интервенция във връзка с Украйна съществено ще засегне опцията на американското посолство да дава консулски услуги и подпомагане на американски жители, които напущат Украйна ", се споделя в изказване на Държавния департамент, съобщи Франс прес.

"Смятаме, че съветска инвазия (...) може да има всеки миг ", съобщи почитан американски представител.

Държавният департамент насочи предизвестие към американските жители да се въздържат от пътувания до Украйна и Русия поради заплахата от възможна съветска инвазия на Украйна.

Междувременно американският президент Джо Байдън обмисля разполагането на хиляди бойци в Източна Европа и Балтийския район, написа в. "Ню Йорк таймс ", като се базира на източници от американското държавно управление, поискали да останат анонимни.

Байдън обмисля също по този начин разполагането на бойни кораби и военни летателни апарати в страни от НАТО, което би означавало преосмисляне на сдържаната до момента позиция на американския водач по отношение на украинския въпрос.

Идеята за усилване на американското военно наличие в района е подбудена от все по-сериозните опасения, че Русия може да предприеме инвазия на Украйна.

Подобен ход би означавал сериозна смяна в метода на държавното управление на Байдън, което до неотдавна се придържаше към сдържана позиция по украинския въпрос, защото се опасяваше, че в противоположен случай би могло да предизвика Русия да нахлуе в Украйна. След като съветският президент Владимир Путин обаче продължава със своята заплашителни дейности по връзки на Украйна и откакто договарянията сред американски и съветски представители не доведоха до смяна, американското държавно управление стартира последователно да се дистанцира от своята досегашна тактика, отбелязва "Ню Йорк таймс ".

На среща в събота в президентската резиденция "Кемп Дейвид " в щата Мериленд високопоставени чиновници на Пентагона са показали на Байдън няколко разновидността за прекачване на американски сили по-близо до границите на Русия. Тези разновидности включат изпращането на от хиляда до 5000 бойци в страни от Източна Европа, като се планува, в случай че обстановката се утежни, броят им да бъде повишен десетократно.

Според източниците на "Ню Йорк таймс " се чака Байдън да вземе решение по този въпрос тази седмица.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР