Държавният департамент на САЩ е предупредил в петък служителите по

...
Държавният департамент на САЩ е предупредил в петък служителите по
Коментари Харесай

21 американски щата са били подложени на руски хакерски атаки

Държавният департамент на Съединени американски щати е предизвестил в петък чиновниците по изборите от 21 щата, че предходната година изборните им системи са били подложени на съветски хакерски офанзиви, предадоха международните организации.В множеството случаи те са били несполучливи.

Сред щатите, станали обект на офанзиви, са основни места като Флорида, Охайо, Пенсилвания, Вирджиния, Калифорния и Уисконсин.

Властите не оповестяват публично кой стои зад нападенията, само че съгласно чиновници са учинили пред медиите, че офанзивите пристигнали точно от Русия. Целта им била да се получи достъп до системата за вписване на гласоподаватели.

Големият обсег на офанзивите и дългото закъснение преди да бъдат предизвестени представители на щатските администрации, провокира угриженост измежду някои чиновници и конгресмени.

Съобщението на американското държавно управление беше направено в миг, когато се води особено следствие дали по време на предизборната акция предходната година е имало договаряне сред Русия и сътрудници на тогавашния претендент за президент Доналд Тръмп.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР