Държавният дълг на Съединените Щати се е увеличил с над

...
Държавният дълг на Съединените Щати се е увеличил с над
Коментари Харесай

CNN: Държавният дълг на САЩ се е увеличил с над 2 трлн. долара откакто Тръмп е президент


Държавният дълг на Съединените Щати се е нараснал с над 2 трлн. $ за съвсем двете години откогато Доналд Тръмп е президент – от 20 януари 2017 година Това заяви в четвъртък телевизия CNN, анализирайки данните на министерство на финансите на Съединени американски щати.

Държавният дълг „ за времето, през което бе под контрола на републиканците от камарата на представителите и Сената на Конгреса на Съединени американски щати на практика доближи равнището от 22 трлн. $ (21,974 трлн. долара) “, осведоми малкия екран. С други думи, държавният дълг се е нараснал с 10 % за времето, през което президент на страната е Доналд Тръмп, разясняват интернационалните организации.

По време на изборната акция през 2016 година той съобщи, че ще реши казуса на големия народен дълг на страната за два президентски мандата или „ за осем години “. Тръмп изрази убеденост в това, че след направените от него промени и преразглеждане на комерсиалните контракти ще настъпи стопански растеж, който ще даде опция на Съединените Щати да платят дълга с налични средства. Вече като държавен глава републиканецът съобщи, че паричните средства, получени от въведените от Съединени американски щати търговски мита ще отидат за погасяване на държавния дълг на страната.

През 2018 година финансова година (в Съединени американски щати стартира от 1 октомври) за държавният дълг бяха нужни единствено шест месеца, с цел да се усили от 20 до 21 трилиона $. Консерваторите в Конгреса освен това декларират, че разноските на държавното управление не престават да остават без надзор и това може да докара до още по-голям недостиг през идващите години.

Според настоящото законодателство, държавното управление може безкрайно да усилва федералните заеми до 1 март 2019 година След това стартира да работи така наречен таван на държавния дълг, който не разрешава заеми над равнището на задлъжнялост, реализиран до този период.

По данни на МВФ, държавният дълг на Съединени американски щати е повишен от 108 % Брутният вътрешен продукт през 2017 година до 117 % от Брутният вътрешен продукт през 2023 година

Настоящите дългови проблеми на Съединени американски щати са завещание от острата финансово-икономическа рецесия през 2007 – 2008 години. От тогава до в този момент на страната на няколко пъти й се постанова да покачва тавана на държавния дълг, и всякога по този мотив се разгоряват политически борби сред демократи и републиканци.

За осемте години от президентството на Барак Обама държавният дълг на Съединени американски щати е набъбна с над 9 трлн. $ и съвсем доближи равнището от 20 млн. $, прецизира ТАСС. Американските икономисти чакат, че към 2026 година тази цифра може да нарасне до 30 млн. $, освен това общият размер на Брутният вътрешен продукт на страната към даденият миг се прави оценка към 19,5 трлн. $.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР