Държавният дълг на Германия възлиза на 1,95 трилиона евро, обяви

...
Държавният дълг на Германия възлиза на 1,95 трилиона евро, обяви
Коментари Харесай

Германският държавен дълг гони 2 трилиона евро

Държавният дълг на Германия възлиза на 1,95 трилиона евро, разгласи Федералното статистическо ведомство на страната /Дестатис/, представено от БГНЕС.
През първото тримесечие на 2018 година държавният дълг е намалял с 40,1 милиарда евро или 2%. През предходната година „ часовникът на държавния дълг “ на Федералната република стартира назад преброяване за пръв път, откогато бе основан преди 22 години. Т.е. в безспорни цифри дългът стартира да понижава.
По данни на Дестатис той се редуцира на всички равнища. Федералната задлъжнялост е намаляла през януари-март с 12,4 милиарда евро /1%/ до 1,23 трилиона евро; на федералните провинции се е стопила с 24,1 милиарда евро /4%/ и е достигнала 578,4 милиарда евро. Непогасените задължения на немските градове и общини също са намалели с 2,5% до 137,5 милиарда евро.
Възстановяването на икономическия напредък, рекордно високата претовареност и огромното търсене на немски артикули в чужбина доведоха за увеличението на данъчните приходи. През май постъпленията от данъци в немския бюджет са скочили с 6,8% спрямо предходния месец. На този декор министерството на финансите на страната възнамерява да редуцира емисията и изкупуването на държавни облигации с 6 милиарда евро, написа „ Ханделсблат “. През 2018 година Берлин възнамерява да емитира на дълговия пазар бумаги на обща сума от 181 до 185 милиарда евро.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР