Държавният бюджет за 2021 година е обнародван в „Държавен вестник”,

...
Държавният бюджет за 2021 година е обнародван в „Държавен вестник”,
Коментари Харесай

Бюджетът за 2021 година е обнародван в Държавен вестник

Държавният бюджет за 2021 година е обнародван в „ Държавен вестник”, заяви БНР. Публикувани са и измененията в Закона за Данък добавена стойност, с което основните закони за финансовата рамка за следващата година към този момент са обнародвани.

Над 5,48 милиарда лв. недостиг чака хазната ни през 2021 година. Осигуряват се повече пари за редица сфери, най-големите от които са обществените действия, опазването на здравето и образованието.

Още през октомври, когато бе показан планът на документа, финансовият министър Кирил Ананиев го дефинира като „ антипандемичен”, защото, в случай че изключим сериозните разходи за преодоляване на пандемията от COVID-19 и съпътстващата я икономическа рецесия, фискалната позиция на страната ни би била доста по-добра.

С Бюджет 2021 за трети път се актуализира и тазгодишната финансова рамка, чиито промени се постановиха поради пандемията от ковид. И през 2020 година фискът ще приключи на минус.

Бюджетите на държавното публично обезпечаване и здравната каса бяха обнародвани предходната седмица, само че държавният бюджет се забави поради проблема с бързите заеми и ветото на президента Румен Радев върху двойното оскъпяване на главницата при просрочие.

Правната колизия към текстовете бе преодоляна съгласно ръководещите от ГЕРБ и забавена във времето съгласно опозицията от Българска социалистическа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР