Държавният бюджет в лицето на Държавната консолидационна компания по всяка

...
Държавният бюджет в лицето на Държавната консолидационна компания по всяка
Коментари Харесай

ДКК губи 50 млн. заради загубени документи

Държавният бюджет в лицето на Държавната консолидационна компания по всяка възможност няма да получи дължимите му от частна компания 50 милиона лв. . Причината - фирмата-длъжник е завела дело за изтекла отминалост, а липсват оригиналите на анексите, подписвани сред ДКК и сдружението, без които съдът по всяка възможност ще отсъди в интерес на длъжника.

Това заяви новият изпълнителен шеф на Държавната консолидационна компания Венцислав Димитров. Димитров бе назначен на поста си през август от служебният министър на стопанската система Никола Стоянов, който.

" ДКК е страна по търговски спор, по силата на който претендираме за заплащане на една немалка сума в размер на почти 75 млн. лв. . За тази сума сдружението е платило близо 25 млн. лв., с цел да се води заемодател по съществуващия търговски спор. Търговската логичност е била следната - купуваме нещо за 25 млн. лв. с концепцията, че ще получим 75 млн. при непринудено осъществяване на контракта, което е прелестен бизнес проект, това са 200% облага в интерес на страната. До момента, в който длъжниците не заплащат, след което се завежда иск към длъжника през предходната година, като по този начин се пази ползата на сдружението по допустимо най-подходящия напън ", изясни хронологията на събитията той.

В следствие длъжникът прави несъгласие, в резултат на което съдът изисква истинските бумаги в края на март тази година, а не показаните копия, само че става известно - такива няма.

Настоящият началник на ДКК упрекна за създалия се проблем предшественика си, назначен от Корнелия Нинова . " За нас буди терзание обстоятелството, че нашият предходник Смиляна Нитова не е уведомила нито проверяващите органи, нито принципала (Министерството на икономиката). Давате си сметка, че неналичието на най-важните документи обрича изхода на този правосъден развой. "

В никакъв случай въпросните разкрития не крият политически претекстове, акцентира Димитров. " Единствената цел на днешната конференция е да уведомим обществото, че има подобен проблем, за който страната не е била известена в точния момент. ДАНС са известени за случая, наясно са, че при едно неподходящо развиване вредата за сдружението ще е 50 млн. Не желая да се счита, че се прави някакъв избирателен пиар или пропаганда. Това са единствено и само обстоятелства и условия ".
 Смиляна Нитова е навън и от Съвета на шефовете на ДКК
Смиляна Нитова е навън и от Съвета на шефовете на ДКК

Тя е отстранена поради " саботиране на одита " на ДКК
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР