Държавният бюджет ще събере допълнително близо 19 млн. лева заради

...
Държавният бюджет ще събере допълнително близо 19 млн. лева заради
Коментари Харесай

Промените в данъчните закони готови за първо четене в НС

Държавният бюджет ще събере в допълнение близо 19 млн. лв. поради последните промени в данъчното законодателство.

С тях се вкарва цялостно облагане на главното жилище и по-високи налози за остарели и неотговарящи на екостандартите коли. Това демонстрират плановете на Министерството на финансите, които бяха оповестени на бюджетна комисия към Народното събрание.

Опозицията възрази против неналичието на оценка за влияние на поправките. Бизнесът, синдикатите и представители на локалната власт са удовлетворени от измененията.

Други промени, които се предвижват, са да отпадане на задължението за издаване и използване на служебна записка към подоходните заявления към края на 2019 година Увеличава се и минималният предел за облагане на облагите от лотарията от 30 лв. на 100 лв..
Силвия Георгиева, изп. шеф на Национално съдружие на общините в България: Два основни позитивни резултата ще имат за нас, от една страна ще ни разрешат да пресечем злоупотреби с повече от едно главно жилище, защото към този момент имаме, законово ни разрешава при обявление на повече от едно жилище в разнообразни общини, то да бъде обложено с целия размер на налога. Любен Томев, КНСБ: Допълнително натоварване ще има за популацията в приблизително и ниско доходните групи все пак ние считаме, че това е плавна стъпка, т.е. премерена стъпка и в вярната посока.Васил Велев, ръководител на АИКБ: Имаме 400 000 работещи единици предприятия, от тях се одитират 15, да се твърди, че всички останали 385 000 са в сивия бранш, тъй като не се одитират, а пък тези 15, които се одитират, нямат сиви практики издават цялостно непознаване на действителността.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР