Държавният бюджет навлиза в своята първа фаза - разглеждане в

...
Държавният бюджет навлиза в своята първа фаза - разглеждане в
Коментари Харесай

В процеса на обсъждане на държавния бюджет ще изслушаме гледната точка на ГЕРБ, каза Венко Сабрутев от ПП-ДБ

Държавният бюджет навлиза в своята първа фаза - разглеждане в междуведомствена комисия. Тепърва ще се преглежда в комисии, занапред ще се чуват мненията на всички заинтригувани страни. Аз поздравявам сътрудниците от ГЕРБ за това, че разсъдъкът надви над предизборните страсти. Това разяснява пред публицисти Венко Сабрутев, депутат от ПГ " Продължаваме Промяната - Демократична България ". Поводът за коментара му е изявление на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че две неща могат да извадят ГЕРБ от ръководството - бюджетът и корупцията.
 
В процеса на разискване на държавния бюджет ще изслушаме всички гледни точки, в това число и на сътрудниците от ГЕРБ. По думите му основните политики, които са заложени в държавния бюджет, са повишение на стандарта на живот на хората в България, повишението на пенсиите, повдигането на минималната работна заплата, рекордната финансова стратегия, която сме заложили в бюджета, в допълнение многото спомагателни средства, които са заложени за обучение и опазване на здравето.
 
Относно изказванието, че се готви повдигане на налозите, Сабрутев уточни, че става въпрос за корпоративния налог като условие на евродиректива, което ще засегне едвам към 20 компании в България, които имат оборот над 750 млн. евро. Сабрутев означи, че остава оптималният размер на пенсията от 3 400 лева, което по думите му е безусловно заслужено.
 
Депутатът изясни, че повдигането на оптималния застрахователен приход, е директно обвързвано с нуждата от повече приходи в пенсионната система. " Вие знаете, че сега в действителност пенсионната система се устоя от държавния бюджет, а не от вноските, които ние вършим за пенсии ", съобщи той.
 
Относно изказванията за раздута приходна част и риск от това тя да не се извърши, Сабрутев разяснява, че до момента от ПП-ДБ са правени два бюджета, няколко актуализации и прогнозите постоянно са излизали. Приходната част е действителна, разходната част е действителна и още веднъж ще кажа, става въпрос за покачване на виталния стандарт в България. Сабрутев означи, че финансовите разноски са 50 % по-голяма от заложената за тази година, рекордни 12 милиарда лева финансови вложения.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР