Държавният авиационен оператор (бившият Авиоотряд 28), управляващ правителствените самолети и

...
Държавният авиационен оператор (бившият Авиоотряд 28), управляващ правителствените самолети и
Коментари Харесай

Бившият Авиоотряд 28 поема ВИП-а на летище София

Държавният авиационен оператор (бившият Авиоотряд 28), ръководещ държавните самолети и обслужващ българските делегации, ще поеме ръководството на държавния ВИП на летище София, който не е част от обектите от аеропорта, които се отдават на концесия на консорциума " СофКънект ".

Държавният авиационен оператор към този момент няма да получава и част от събираните от летище " София " такси, с които до момента е поддържало постройката на държавния ВИП и площадките, на които се разполагат летателните машини. Дружеството ще се устоя от бюджета на транспортното министерство. Според данните за 2018 година издръжката на авиоотряда е коствала над 7 млн. лева Новият оператор ще стане притежател на постройката на ВИП-а и площадките.

Няма да се промени кръгът от лицата, които имат право да минават през ВИП-а. Официалните писма за използването му от протоколните служби на съответните ведомства обаче ще се изпращат към този момент непосредствено до Държавния авиационен оператор.

Решението на държавното управление няма да докара до спомагателни разноски, прехвърляния и други заплащания, показват от Министерския съвет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР