Държавните училища в град Ню Йорк с един милион и

...
Държавните училища в град Ню Йорк с един милион и
Коментари Харесай

Кметът на Ню Йорк затвори училищата до края на учебната година

Държавните учебни заведения в град Ню Йорк с един милион и 100 хиляди възпитаници ще останат затворени до края на тази образователна година поради разпространяването на ковид, разгласи през днешния ден кметът Бил де Блазио, представен от международните медии.

Училищата в мегаполиса, който е епицентър на болестта в Съединени американски щати, бяха затворени на 16 март. Положените огромни старания за обезпечаването на отдалечено образование на учениците дават половинчати резултати, тъй като огромен брой деца от небогати фамилии нямат Wi-Fi и устройства за включване във виртуалните класни стаи.

Първоначално, когато в града бяха регистрирани първите смъртни случаи от Covid-19, Де Блазио беше срещу затварянето на държавните учебни заведения.

Аргументът му беше, че по този начин здравните служащи ще би трябвало да останат вкъщи, с цел да гледат децата си, а също така стотици хиляди небогати възпитаници няма да могат да се възползват от безплатната храна в учебните столове.

И на други места а Съединени американски щати, в това число в щатите Вирджиния и Пенсилвания, бе оповестено, че учебните заведения ще останат затворени до края на образователната година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР