Държавните служители в Шотландия ще получават допълнителен час почивка седмично,

...
Държавните служители в Шотландия ще получават допълнителен час почивка седмично,
Коментари Харесай

Държавните служители в Шотландия получиха допълнителен час почивка седмично

Държавните чиновници в Шотландия ще получават спомагателен час отмора седмично, с цел да се провиснал - на цена от 7 млн. паунда на година за данъкоплатците, споделя The Telegraph.

Пилотната скица " Час на благополучието " предизвиква държавните чиновници да практикуват йога, да четат книга, да рисуват или да се разхождат, с цел да понижат равнищата на стрес.

" Часът на благополучието "  ще докара до загуба на почти 400 000 часа работа. Този нов проект ще засегне към 9000 чиновници и идва в миг, в който държавното управление е изправено пред дупка в бюджета от на 1 милиарда паунда.

Идеята за " Часът на благополучието "  за първи път беше препоръчана през 2018 година от Лесли Еванс, който тогава беше най-висшият държавен чиновник в Шотландия.

Схемата на шотландското държавно управление изключва висши чиновници и специфични съветници на министрите, доста от които основани в St Andrew's House в Единбург. Служителите могат да избират по какъв начин да прекарват свободното си време, което понижава типичната работна седмица на цялостен работен.

Държавните чиновници също имат право на великодушен отпуск, в това число публични празници, вариращ от 36½ дни до 41½ дни в годината. А междинната заплата в обществения бранш е към 34 000 паунда.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР