Държавните ръководители на Република Северна Македония трябва да разберат, че

...
Държавните ръководители на Република Северна Македония трябва да разберат, че
Коментари Харесай

Радев защити Демерджиев: Как партии могат да искат оставка на служебен министър?


Държавните ръководители на Република Северна Македония би трябвало да схванат, че пътят към Европейски Съюз минава през признаването и уважаването на правата на македонските българи, заяви президентът във връзка със снощната пукотевица против български клуб в Охрид.

" Това е единственият метод жителите на РСМ в действителност да поемат по пътя, по който са декларирали, че желаят да вървят. И, несъмнено, с почитание към общата ни история и общите исторически корени ", добави президентът.

Президентът ще се произнесе през днешния ден по импортираната оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров откакто се запознае в детайли с отчета и документите по проблема.

отбрани служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година във връзка желаната му оставка от разнообразни политически сили.

" Как партии могат да желаят оставка на длъжностен министър? Да си създадат постоянно държавно управление и тогава да си желаят оставки. Министърът доста ясно се аргументира какво прави сега Министерство на вътрешните работи, с цел да запълни дефицити, налагани в системата с години. Още повече, че в този момент за първи път Министерство на вътрешните работи потегля по нов път ", посочи Радев.

Държавният глава отхвърли да разяснява авансово дали би наложил несъгласие върху връщането на хартиената бюлетина. Ще реши по какъв начин да работи, откакто стане ясно какво съдържат окончателните промени в Изборния кодекс.

Следващата седмица ще предложения на съвещания за сформиране на държавно управление парламентарната група на " ".

Президентът още веднъж подсети, че сегашният парламент има да свърши извънредно значима работа.

" Това Народно заседание има да свърши значима работа – това Народно заседание, а не идващото! Има закони, които в този момент би трябвало да се одобряват, тъй като през лятото ще е късно. Дадох задоволително време за разговор на партиите, с цел да сформират държавно управление. Ако партиите са единомислещи, че желаят избори, няма проблем, мандатите могат бързо да се завъртят ", уточни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР