Държавните органи да не могат да извършват определени действия на

...
Държавните органи да не могат да извършват определени действия на
Коментари Харесай

Държавата няма да извършва разпоредителни сделки с недвижимо имущество на Мини Марица-изток без решение на НС, прие парламентът

Държавните органи да не могат да правят избрани дейности на територията на „ Мини Марица-изток “ без решение на Народното събрание, одобри Народното събрание със 196 гласа „ За “ и 11 „ Против “. Решението поддържаха от всички парламентарни групи без депутатите от " ИТН ".

Първоначалното предложение, импортирано от „ Възраждане “, предвиждаше да се наложи мораториум върху избрани дейности на територията на енергийния комплекс. От „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) показаха, че проекторешението за мораториум е противоконституционно и Конституционният съд към този момент се е произнесъл с решение от 28 септември 2021 година по сходен проблем. Затова от ръководещата коалиция направиха оферти за публицистични ремонти при разискването в пленарната зала.  

Радослав Рибарски (ПП-ДБ) предложи да се запише, че " държавните органи не подхващат следните дейности без решение на Народно събрание по предложение на министъра на енергетиката ". Тази корекция беше призната от залата със 140 гласа „ за “ и 68 „ срещу “. Ако се стигне до разпоредителни покупко-продажби с недвижимо имущество на „ Мини Марица-изток “, това ще би трябвало да се реши в Народното събрание и тогава публичното разискване ще бъде пред всички, изясни той. 

Без решение на Народното събрание държавните органи няма да могат да правят разпоредителни покупко-продажби с недвижимо имущество, благосъстоятелност на „ Мини Марица-изток “ ЕАД, както и с недвижимо имущество държавна или общинска повърхност, попадащо в обсега на концесионната повърхност по силата на подписания концесионен контракт сред Министерския съвет и сдружението, записаха депутатите. 

Изключение ще се прави за отдаване чартърен на аграрни земи за аграрни потребности, намиращи се на територията на комплекса „ Мини Марица-изток “. Тази публицистична корекция беше направена от Рамадан Аталай и подкрепена от болшинството в Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция.   
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР