Държавните и правителствените ръководители на страните от НАТО се събират

...
Държавните и правителствените ръководители на страните от НАТО се събират
Коментари Харесай

Срещата на върха на НАТО ще начертае пътя на алианса за следващите години

Държавните и държавните ръководители на страните от НАТО се събират през днешния ден в Брюксел, с цел да обсъдят тактиката за активността на пакта в идващото десетилетие.

Очаква се водачите от НАТО да изискат уверения от американския президент Джо Байдън, че след четиригодишно опетняване от предшественика му Доналд Тръмп, в този момент алиансът може да разчита на поддръжката на своя най-могъщ член - Съединените щати, заяви Ройтерс.

Дневният ред включва разискване на връзките с Русия и Китай, в това число по въпроса за бъдещия контракт за надзор на въоръжаването, както и нововъзникналите закани за сигурността. Ще бъде прегледан също въпросът за Афганистан, където изтеглянето на военния контингент на съдружниците завършва до септември.

Ще бъдат признати решения за възстановяване на отбранителните качества в Космоса и онлайн. Ще бъде утвърдено основаването на общ фонд в поддръжка на проучвания за развиване и внедряване на най-нови технологии в защитата. Участниците ще беседват за задълбочаване на взаимоотношението с Европейски Съюз в региона на сигурността и ще одобряват решения за повишение на отбраната на значима инфраструктура и на снабдителните вериги.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази в навечерието на срещата очакване да бъдат взети решения за възстановяване на политическата координация сред съдружниците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР