Държавните горски предприятия са увеличили приходите си с близо 35

...
Държавните горски предприятия са увеличили приходите си с близо 35
Коментари Харесай

Държавните горски предприятия увеличиха приходите си с близо 35 млн. лв.

Държавните горски предприятия са нараснали приходите си с близо 35 млн. лева с помощта на построената платформа за осъществяване на електронни търгове за продажба на дървесина. Допълнителните средства са осъществени от нарастването на в началото оповестената цена на дървесината, която е препоръчана на търг.

С платформата работят три от шестте държавни горски предприятия, които продават дървесина, добита от държавните горски територии. Това са Югозападното държавно дружество (ЮЗДП), Северозападното държавно дружество (СЗДП) и Североизточното държавно предприятие(СИДП).

Общият размер на осъществените доходи от електронни търгове на дървесина надвиши 146 млн. лева, като единствено за последната година те са над 60 млн. лева От стартирането в употреба на платформата през 2016 година, до момента са извършени близо 2500 електронни търга. Средният брой стъпки за наддаване на търг е 28, а най-оспорваният търг е бил с 503 стъпки за наддаване.

Платформата за електронна продажба на дървесина отстрани опцията за предварителни сделки сред участниците в търговете, реализира се и...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР