Държавната статистическа агенция на Гърция Елстат“ публикува изненадващи данни за

...
Държавната статистическа агенция на Гърция Елстат“ публикува изненадващи данни за
Коментари Харесай

Над една четвърт от гърците разчитат на социални помощи

Държавната статистическа организация на Гърция „ Елстат “ разгласява изненадващи данни за обедняването в страната. Според тях 28% от гърците разчитат на обществени помощи, с цел да не гладуват.

Хиляди фамилии в страната страдат от липса на средства за храна, което ги принуждава да се лишават от хранене най-малко веднъж дневно сочат данни от държовното изследване, написа в. " Български вести ".

Около 645 хиляди гърци срещат компликация да си обезпечат храна три пъти дневно. Има и такива, които внезапно са понижили количеството на храната, което употребяват заради липса на средства.Един милион и 200 хиляди души нямат опция да се хранят здравословно. 13% се лимитират единствено с няколко евтини хранителни продукта.

Три милиона гърците са на прага на бедността, показва организацията.

Всички медии разгласиха данните на статистическата организация, като ги дефинираха като „ шокиращи “ и акцентират, че тази година се чака още по-драстично обедняване на популацията. Социолози и политически анализатори предвиждат тежки дни за държавното управление поради риск от обществени протести през зимата вследствие на енергийната рецесия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР