Държавната психиатрична болница за лечение на алкохолици и наркомани се

...
Държавната психиатрична болница за лечение на алкохолици и наркомани се
Коментари Харесай

Местят столичната болница за лечение на наркозависимите


Държавната психиатрична болница за лекуване на алкохолици и наркомани се постанова да бъде преместена след редица тъжби от поданици в центъра на София и поради изтичащ контракт към общината. От години лечебното заведение се намира на улица „ Пиротска” 117 в столицата. Хората се тормозят, че в региона има наркозависими, които посещават лечебното заведение. Това обаче ще лиши от лекуване огромна част от пациентите на болничното заведение, оповестява "Монитор ".

По данни на лечебното заведение, сега по метадоновата стратегия тя се посещава от 282-ма души. Те са главно от западната част на столицата и доста от тях може да се откажат при пренасяне на клиниката далеко. От управлението на болничното заведение признаха, че 30 на 100 от пациентите им са престъпно проявени и при разтърсвания в програмата им за лекуване може да стартират да правят закононарушения още веднъж.

Кметът на регион “Възраждане” Савина Савова търси разновидности за нова постройка от 2014 година Жалбите от живеещи в региона датират от 2012 година, тъй като хората се тормозят от пациентите на болничното заведение.

Хората от региона се оплакват, че живеят в боязън от съществуването на наркозависими, които посещават центъра за лекуване. Сградата, в която се обитава Психиатричната болница за лекуване на наркомании, е благосъстоятелност на Столична община.

Министерство на здравеопазването и Столична община имат подписан контракт за прилагане на постройката, който изтича през м. септември 2018 година

От Столичната община обясниха, че сега дружно с Министерството на здравеопазването търсят решение за преместването на болничното заведение в друга постройка.

Загрижени за хората, които се лекуват, са и от пациентските организации, които също си задават въпроса: Къде обаче ще бъде преместена болничното заведение. Дотогава от управлението ще изпратят писмо до Столична община с молба срокът за използването на постройката, който изтича през септември месец, да бъде продължен.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР