Държавната петролна компания на Китай CNPC може да замени Total

...
Държавната петролна компания на Китай CNPC може да замени Total
Коментари Харесай

Китайската CNPC е готова да замени Total в голям ирански газов проект


Държавната петролна компания на Китай CNPC може да размени Total в един от огромните газови планове в Иран, заяви БНР позовавйки се на информация от Франс прес. Китай е декларирал подготвеност да се включи, в случай че френският енергиен колос реши да изтегли плануваните си за Иран вложения вследствие на възобновените американски наказания против Техеран, съобщи в четвъртък иранският министър на петрола, представен от Франс прес.

" Total сподели, че в случай че компанията не бъде изключена от Съединени американски щати от идните нови наказания по отношение на Иран, с цел да може да продължи активността си в нашата страна, то френската компания ще стартира да се отдръпва от договорката ", уточни иранският петролен министър Биджан Намдар Зангане. " Ако това се случи, китайската компания CNPC ще размени Total ", добави той.

Total започва иранския план за газово находище " Южен Парс 11 " за 4,5 милиарда $ през юли 2017 година - към две години, откакто беше подписана интернационалната договорка за прекъсване на нуклеарната стратегия на Иран в подмяна на постепенна анулация на стопански наказания по отношение на Техеран. След като по-рано този месец американският президент Доналд Тръмп разгласи отдръпването на Съединени американски щати от тази договорка и предизвести интернационалните компании, че ще бъдат изправени пред заплахата от наказания, в случай че не престават да вършат бизнес с Иран, френският енергиен колос може да премисли присъединяване си в плана.

Total съобщи в сряда, че разполага с капитал от 10 милиарда $ в американските активи на компанията и че американските банки вземат участие в 90% от нейните финансови интервенции. Това прави Total мощно уязвима, в случай че Съединени американски щати наложи наказания на нейния американски бизнес. В същото време Total уточни, че е похарчил по-малко от 40 млн. евро (около 47 млн. долара) за иранския си план, по който компанията работи със своя сътрудник Petrochina и който касае вътрешните доставки на природен газ в границите на Иран.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР