Държавната опера в Русе ще отбележи 100-годишнината от обявяването на

...
Държавната опера в Русе ще отбележи 100-годишнината от обявяването на
Коментари Харесай

Нашият дом е България почита 100 години Ден на будителите с грандиозен концерт в Русе

Държавната опера в Русе ще означи 100-годишнината от оповестяването на 1 ноември за Ден на националните будители и 30-годишнината от възобновяване на неговото отбелязване с празничен концерт – театър под надпис „ О, БУДИТЕЛИ НАРОДНИ ". 

Концертът е довечера, 31 октомври, от 19 часа в Доходното здание в Русе.

Той се реализира със съдействието на фондация „ Нашият дом е България “.

С музика и слово от емблематични произведения от годините на Българското възобновление до наши дни ще отбележим празника на строителите на българската просвета и просвещение, които остават в съзнанието и сърцата ни оня факел, сияещ със светлината си пътя на българското съзнание, оповестяват уредниците.
Ще бъдат прочетени текстове от Константин Преславски, Паисий Хилендарски, св. Иван Рилски, Христо Ботев, Иван Вазов, Захари Стоянов, Змей Горянин.
Участват оркестърът и хорът на Държавна опера – Русе, хор „ Свети Георги Победоносец “ към Общинския юношески дом – Русе, солисти – артисти и инструменталисти от Държавен фолклорен отбор „ Филип Кутев “ с диригент и композитор Луиза Станоева, актьори-рецитатори: Янко Лозанов и Пламен Пламенов Мирянов, Катерина Борисова и Венцислав Петков от трупата на Русенския трагичен спектакъл

Ще бъдат изпълнени химните на националните будители и на св. св. Кирил и Методий, както и произведения от български композитори под диригентството на Димитър Косев – основен диригент на Държавна опера – Русе, и Георги Андреев – шеф на ДФА „ Филип Кутев “

Билети на касата на Операта и на https://www.ruseopera.com/
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР