Държавната корпорация „Росатом“ започна практически дейности на площадката за строителството

...
Държавната корпорация „Росатом“ започна практически дейности на площадката за строителството
Коментари Харесай

„Росатом“ започна работа на площадката за строителството на 2 и 3 блок на АЕЦ „Бушер“


Държавната корпорация „ Росатом “ стартира на практика действия на площадката за строителството втори и трети енергийни блокове на атомната електроцентрала (АЕЦ) „ Бушер “ в Иран. Това заяви ръководителят на „ Росатом “ Алексей Лихачов по време на изявлението си на пленарното съвещание на Генералната конференция на МААЕ.

„ Започнаха практическите действия по построяването на втори и трети блок на АЕЦ „ Бушер “, сподели той, представен от ТАСС.
Държавната корпорация „ Росатом “ реализира в Иран план за строителство на втората подред АЕЦ „ Бушер “ (втори и трети енергиен блок) с обща мощ от 2100 МВт. “Росатом “ през месец май тази година стартира работа по стабилизиране на земните маси при реакторното здание на енергиен блок №2 на АЕЦ „ Бушер “.

Съобщено бе, че началото на изкопните действия за енергиен блок №3 са планувани през 2018 година

Малко по-рано осведомителните организации оповестиха, че ръководителят на „ Росатом “ Алексей Лихачов и министърът на енергетиката на Съединени американски щати Рик Пери в границите на генералната конференция на МААЕ са имали къса среща, на която са разискали въпросите на съдействие в региона на науката. Според източник на ТАСС срещата е била в коридорите на конференцията и не е имала формален темперамент.
62-та генерална конференция на МААЕ се организира във Виена от 17 до 21 септември.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР