Държавната компания Автомагистрали“ няма сключени договори с подизпълнители за изграждане

...
Държавната компания Автомагистрали“ няма сключени договори с подизпълнители за изграждане
Коментари Харесай

МРРБ: Няма сключени договори с подизпълнители за „Хемус“

Държавната компания „ Автомагистрали “ няма подписани контракти с подизпълнители за създаване на автомагистрала „ Хемус “, съобщи на брифинг районният министър Петя Аврамова. Тя добави, че няма изплатени задатъци, а средствата са по сметка на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) в Българска национална банка и ще бъдат употребявани единствено за строителството на 134-километровия сектор, за което са отпуснати.

 
Бившият районен министър, а в този момент заместник-министър Николай Нанков изясни, че решението да се избере държавна компания се базира на градивните оферти на опозицията, която подлага на критика публичните поръчки като „ порочни “. По думите му по този начин се подсигурила по-голяма гласност. Нанков отхвърли шефът на „ Автомагистрали “ ЕАД Стоян Беличев да е бил съучастник с Гинка Върбакова и уточни, че това е подстрекателство под формата на въпрос.

 
Агенция „ Пътна инфраструктура “ и „ Автомагистрали “ подписаха контракт за построяването на 134 км от автомагистрала „ Хемус “ без социална поръчка в края на декември предходната година. Договорът е на съображение член 14 от Закона за публичните поръчки, използван за обществени възложители, какъвто е АПИ. Стойността му е над 1,1 милиарда лв. без Данък добавена стойност, като средствата са от републиканския бюджет. Парите бяха отпуснати с решение на Министерски съвет от бюджетния остатък в края на предходната година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР