Държавната фирма Автомагистрали е раздала 188 млн. лв. аванси на

...
Държавната фирма Автомагистрали е раздала 188 млн. лв. аванси на
Коментари Харесай

Автомагистрали дала 188 млн. лв. аванси на 25 фирми. Укрепено е само едно свлачище

Държавната компания " Автомагистрали " е раздала 188 млн. лева задатъци на 25 компании за подсилване на 84 свлачища в страната. След " дъжда от милиони " все още има единствено един изпълнен обект - укрепването на срутището до Рилския манастир, което бе посещавано няколко пъти от някогашния министър председател Бойко Борисов. Действията на сдружението се оказват още по-спорни, тъй като задатъците са дадени на компаниите още преди приемане на позволение за строителство , което по процедура лишава години, заяви във вторник строителният министър Виолета Комитова. Тя удостовери, че и това е съответната причина за промяната на шефовете на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Служебният министър показа резултати от инспекцията на сдружението за осъществени действия по свлачища, срутища и други Тя идва след голям брой медийни изявления за това по какъв начин държавната мегакомпания разпорежда без търгове строителни действия, както и след постъпили въпроси от комисията по проверката в 45-о Народно събрание. Любопитен подробност е, че в понеделник са били поканени всички компании, получавали средства въз основа на контракти с " Автомагистрали ", само че нито една не се е появила на среща с министъра .

Проблемът

През септември 2019 година кабинетът " Борисов 3 " отпуска 430 млн. лева за подсилване на свлачищата и срутищата.Тези средства са постъпили в районното министерство и от там в АПИ. От тях 231 млн. лева са преведени на сдружението " Автомагистрали ", което е сключило контракти с 25 компании на стойност 188 млн. за 84 обекта , описа предисторията Комитова.

Към днешна дата от всички 84 обекта единствено един е изпълнен, а срокът за всички останали изтича в края на 2021 година
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР