Държавната дума прие единодушно закон за прекратяване на действието на

...
Държавната дума прие единодушно закон за прекратяване на действието на
Коментари Харесай

Русия се оттегля от Хартата на Съвета на Европа

Държавната дума одобри единомислещо закон за преустановяване на действието на Хартата на Съвета на Европа и 20 други интернационалните контракта с организацията във връзка с Русия.
Русия се отдръпва от договорите и се отхвърля от Хартата на Съвета на Европа по отношение на прекратяването на участието в тази организация. Съответният законопроект, импортиран от президента на Руската федерация, беше признат от Държавната дума.
В сходство с документа, Уставът на Съвета на Европа, общото съглашение за привилегиите и имунитетите на Съвета на Европа, Конвенцията за отбрана на правата на индивида и главните свободи, Европейската спогодба за битка с тероризма, Европейската Хартата за локално самоуправление, Европейската обществена харта са прекъснати във връзка с Русия.
Ръководителят на комисията по интернационалните въпроси на Държавната дума Леонид Слуцки съобщи: „ За 26 години участие на Русия в Съвета на Европа всички правила са на равнище. Прилагани по един или различен метод в националното законодателство, те са и ще бъдат в сила”. Парламентаристът добави, че съветската конституция дава даже „ по-широки гаранции в региона на отбраната на правата на индивида, в сравнение с Европейска конвенция за правата на човека “.
На 15 март 2022 година съветското държавно управление уведоми генералния секретар на Съвета на Европа за отдръпването си от организацията и желанието си да денонсира Европейската спогодба за правата на индивида. На 16 март Комитетът на министрите на Съвета на Европа реши да приключи пълномощията на Русия в организацията. През юни Владимир Путин подписа закон, който разрешава да не се извършват решения на Европейски съд по правата на човека, признати след 15 март.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР