Държавната дума на Русия прие закон, позволяващ на хора с

...
Държавната дума на Русия прие закон, позволяващ на хора с
Коментари Харесай

Русия взема в армията и осъдени, освобождава участниците във войната от наказателна отговорност

Държавната дума на Русия одобри закон, допускащ на хора с престъпно минало да постъпят на военна работа по контракт. Така съветският парламент всъщност легализира, която беше необятно употребена преди, само че без правно съображение, оповестява съветската работа на Би Би Си.

Осъдените за избрани тежки закононарушения няма да могат да служат в армията. По-специално за бойкот и подпомагане в саботажни действия, апели за тероризъм, нелегално боравене с нуклеарни материали и полови закононарушения против малолетни.

Преди влизането в действие на новия закон в Русия беше неразрешено активизирането на пандизчии в колонии и следствени арести, както и сключването на контракти за военна работа с жители с престъпно досие.

От ноември 2022 година обаче, като ликвидиране, обир, обир и трафик на опиати.

В Украйна към този момент всеобщо се бият пандизчии, само че в този момент Министерството на защитата ги вербува - както преди време ЧВК " Вагнер " - посредством извънсъдебна процедура за скрито президентско опрощение. След влизането на закона в действие помилването към този момент няма да се изисква.
 Пригожин: Войната превъзпитава пандизчиите
Пригожин: Войната превъзпитава пандизчиите

5000 някогашни пандизчии са помилвани след приключване на контракта с " Вагнер "

Новият закон също по този начин разрешава на мъжете, живеещи в окупираните от Русия украински територии, да се записват в съветската войска.

Освен това в този момент жителите, които са лимитирано годни за военна работа , ще могат да подписват контракти по време на готовност и във военно време.

Определена е пределна възраст за военна работа: 70 години за висшите офицери и 65 години за тези с друго военно звание.

Депутатите от Държавната дума също одобриха на второ и последно трето четене закон, допускащ освобождение от наказателна отговорност на мобилизирани и договорни бойци, които се бият в Украйна.

Според закона мобилизираните и сключили контракт с съветската войска в интервала на готовност или военно състояние се освобождават от отговорност, в случай че са направили закононарушения с дребна или междинна тежест. Ще бъде допустимо те да се отърват от отговорност и да погасят престъпното си досие след приемане на държавна премия или уволняване от работа.

Както беше обявено, контролът върху държанието на военните до приключване на тяхната съдимост ще бъде поверен на военните елементи, в които служат.
 Британското разузнаване: Затворниците от Вагнер публично на независимост
Британското разузнаване: Затворниците от Вагнер публично на независимост

Освободените пандизчии стават публичен проблем
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР