Държавната дума на Русия прие във вторник бързо на второ

...
Държавната дума на Русия прие във вторник бързо на второ
Коментари Харесай

Русия въведе доживотен затвор за държавна измяна

Държавната дума на Русия одобри във вторник бързо на второ и трето четене законопроект, въвеждащ пожизнен затвор за държавна измяна и увеличение на наказванията за тероризъм. Документът вкарва и наказателна отговорност с оптимално наказване до пет години отнемане от независимост за подпомагане при осъществяването на решения на интернационалните организации, в които Руската федерация не взе участие (спазване и използване на глобите - бел.ред.), предава ТАСС.

Документът беше импортиран през ноември 2022 година в Държавната дума от държавното управление на Руската федерация. Той съдържа промени в Наказателния кодекс на Руската федерация, ориентирани към усилване на отговорността за терористични закононарушения и закононарушения против основите на конституционния ред и държавната сигурност. Така по член " Държавна измяна " се открива пожизнен затвор (до в този момент се предвиждаше до 20 години затвор). По член " Терористичен акт " оптималният период е повишен от 15 на 20 години затвор. По член " Международен терористичен акт " наказването ще бъде от 12 години до пожизнен затвор (сега от 10 до 20 години затвор или пожизнен затвор). Минималното наказване за набиране или присъединяване в терористични закононарушения ще се усили от 5 на 7 години, а минималното наказване за помагачество и съучастничество от 10 на 12 години.

По член " Организиране на терористична общественост и присъединяване в нея " се планува от 10 до 15 години затвор (сега от 5 до 10 години). По член " Саботаж " се стягат наказванията за дейности, ориентирани към увреждане на транспортната инфраструктура и поддържане на живота на популацията, както и за причиняване на щета на здравето на хората за подкопаване на икономическата сигурност и защитата на страната. За тези закононарушения се планува до 20 години затвор (до в този момент - до 15 години).

Също по този начин Наказателният кодекс на Руската федерация е допълнен с нов член 284.3. ( " Оказване на подпомагане при осъществяването на решения на интернационалните организации, в които Руската федерация не взе участие, или задгранични държавни органи " ). Той планува наказване под формата на санкция в размер от 300 хиляди (65 хиляди лева.) до 1 милион рубли (218 хил.лв.) или отнемане от независимост до пет години. Това касае на процедура използването или спазването на глобите наложени на Русия от груповия Запад.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР