Държавната авиокомпания на Туркменистан обяви, че спира полетите си до

...
Държавната авиокомпания на Туркменистан обяви, че спира полетите си до
Коментари Харесай

Туркменистан еърлайнс спира полетите до Москва заради атаките с дронове

Държавната самолетна компания на Туркменистан разгласи, че стопира полетите си до Москва от съображения за сигурност поради украинските офанзиви с безпилотни летателни апарати (дронове) против съветската столица, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Поради обстановката във въздушното пространство над Москва и след оценка на риска, с цел да бъде обезпечена сигурността, всички полети на " Туркменистан еърлайнс " по маршрута Ашхабад-Москва-Ашхабад ще бъдат прекратени ", се споделя в известие на туркменската самолетна компания.

Вместо до съветската столица " Туркменистан еърлайнс " ще извършва полети до град Казан, който е ситуиран на над 700 километра източно от съветската столица.

Русия разгласи, че през последните дни съветските военни са свалили украински дронове в покрайнините на Москва и във въздушното й пространство. Не се оповестява за потърпевши хора. Във вторник висока бизнес постройка в мегаполиса, в която се обитават и офиси на три съветски министерства, беше ударена от дрон за повторно в границите на три дни.

Поради офанзивите с дронове московското летище " Внуково " беше за малко затворено за излитащи и кацащи полети в края на предходната седмица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР