Държавната агенция за закрила на детето се самосезира по повод

...
Държавната агенция за закрила на детето се самосезира по повод
Коментари Харесай

Спешни проверки заради ученик, размахвал оръжие в училище

Държавната организация за протекция на детето се самосезира във връзка информация в медиите за дете, влезнало в учебно заведение с газов револвер .

Също по този начин ДАЗД е сезирала 2-ро Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи и Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Сердика, които да подхващат дейности по подготвеност. При констатиране на нужда от оказване на психическа поддръжка на децата, станали очевидци на случая , такава ще им бъде оказана, оповестиха от Агенцията.

Действието се развива в столичното 60-о учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “ в квартал „ Бенковски ”. В следствие револверът изчезва от раницата на момчето , което го е внесло, а родителите заплашват да не пускат децата си на учебно заведение.

ДАЗД е изискала и цялата информация за ограниченията, които е взел шефът на образователното заведение за обезпечаване на надеждна и сигурна среда в просветителната институция.

Държавната организация за протекция на детето наблюдава случая, като специалистите са в подготвеност когато и да е да окажат поддръжка, както на децата, по този начин и на експертите, ангажирани със случая.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР