Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезира по

...
Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезира по
Коментари Харесай

Агенцията за закрила на детето се самосезира заради момченцето, редило павета в София

Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) се самосезира във връзка информация в медиите за дете, полагащо труд в строително-ремонтни действия в София, оповестиха от пресцентъра на организацията. Изискана е информация и предприемане на ограничения от Дирекция „ Инспекция по труда - София “, от кмета на регион „ Красно село “, както и от Столична община и Столичния общински съвет (СОС).

Видеото, на което се вижда по какъв начин дете реди плочки на тротоар в столицата, е снимано от жител. На фрагментите се вижда по какъв начин мъжът търси пояснение от възрастен служащ, който му дава отговор че „ детето учи поминък “.

От страна на Агенцията са сезирани и Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Красно село и Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Оборище, към която работи отдел „ Мобилна работа с деца в риск “ за осъществяване на дейностите, които са в пълномощията им.

Поради липса на съответни данни за детето, Агенцията търси подпомагане и от Главна дирекция „ Национална полиция “ за определяне самоличността на детето, както и на други деца, при положение, че има такива. След приемане на нужната информация ще бъде известена способената дирекция „ Социално подкрепяне “ за предприемане на ограничения за протекция и гарантиране правата и ползите на детето/децата.

Сигнали за деца в риск може да бъдат подавани през формалната страница на Агенцията, посредством дейния бутон „ Подай сигнал “. Също по този начин всеки може да алармира през формалната е-поща на ДАЗД. Най-бързият метод за подаване на сигнал е и позвъняване на Националната телефонна линия за деца 116 111, която работи непрекъснато и е изцяло безвъзмездна.

Над 13 500 са позвъняванията на Националната телефонна линия за деца 116 111 на ДАЗД за първото шестмесечие на годината. Над 4000 са извършените съвещания, като близо 2300 от тях са с деца. 574 са подадените сигнали за първите шест месеца на годината.

От началото на август ДАЗД работи и за основаване и внедряване на Национална осведомителна система, както и създаване и поддържане на мобилно приложение " Cyberkidz Patrol " за подаване на сигнали за дете в риск.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР