Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) изпрати кризисен екип

...
Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) изпрати кризисен екип
Коментари Харесай

Психолози ще работят със съучениците на починалото в час по физическо момиче

Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) изпрати спешен екип от експерти в Природо-математическата гимназия “Иван Вазов “ в Димитровград. Екипът за спешна поддръжка ще работи на място със съучениците и учителите на умрялото 15-годишно момиче в час по Физическо образование и спорт в петък.

В час по физкултура в спортния салон на гимназията детето ненадейно се свлича на земята, до момента в който е играело федербал. На момичето е оказана първа помощ от учители и здравното лице в гимназията, които подават и сигнал на 112. На място идва екип на незабавна помощ, който е установил гибелта на детето.

Резултатът от аутопсията сподели, че момичето е умряло от неочаквана сърдечна гибел.

Председателят на ДАЗД Елеонора Лилова е разговаряла с шефа на учебното заведение Илияна Славова за това психолози да работят с учениците, доста от които са очевидци на трагичния случай. Специалистите ще бъдат разполагаем на всички – деца и възрастни, без значение от образователната стратегия и сецификата на учебно-възпитателния развой.

Държавната организация за протекция на детето изрича своите съболезнования на родителите, околните, приятелите, съучениците и преподавателите на без време умрялото момиче.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР