Държавната агенция Разузнаване е придобила изпреварваща информация за действия, които

...
Държавната агенция Разузнаване е придобила изпреварваща информация за действия, които
Коментари Харесай

Разузнаването ни засякло рискове за териториалната цялост на страната

Държавната организация " Разузнаване " е придобила изпреварваща информация за дейности, които основават опасности за териториалната целокупност на страната. Това се показва в доклада за осъществяване на бюджета на службата, оповестен през днешния ден, предава " 24 часа ".

За първото полугодие на 2017 година разузнаването е предоставило общо 1 259 материала. От тях най-вече са по линия на вътрешно-политическото направление - 592. 181 касаят незаконната миграция, 153 материала са по линията на икономическата сигурност и 149 са за активността на интернационалната проведена престъпност. На сътрудниците от НАТО и Европейски Съюз и по линия на двустранното съдействие са изпратени общо 784 материала.

От разузнаването регистрират още, че за първото полугодие на 2017 година са нараснали източниците си на информация. От документа се схваща още, че с изключение на битката против тероризма, миграционния напън и възходящите хакерски атаки, разузнаването следи деликатно процесите, които се отнасят и до енергийната сигурност на страната: интернационалните енергийни планове, глобализацията и либерализацията на икономическите връзки и тяхното обвързване с политически фактори, влияещи в обособените страни и райони.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР